Vil ha offensive gla'takter

Meningsmålinger på bunnivå, sviende politiske nederlag i regjeringen og et liv i skyggen av «solkongen» Kjell Magne Bondevik, skaper uro og frustrasjon i Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men fremdeles er det ingen Sp-topper som vil fordømme verken politikken, partiledelsen eller regjeringssamarbeidet. De klamrer seg til håpet om bedre tider, og saken som skal tine frosne Sp-sjeler, er regionalpolitikken.

- Men jeg tror på offensive gla'takter også i fordelingspolitikken og i kritikken av statlig byråkrati, sier Rogalands fylkesordfører, Odd Arild Kvaløy til Dagbladet.

Og gla'takter er et nøkkelord for frustrerte Sp-ere.

- Det er med rette skapt et inntrykk av at Senterpartiet har vært for opptatt av å fokusere negativt på problemer, og for lite på positive muligheter. Vi må skape en gladere Sp-profil, et morsommere Senterparti, sier Kvaløy. Han nevner spesielt Sp's nokså traumatiske forhold til ny teknologi. - Men regjeringsmakt er det beste som har skjedd både for Senterpartiet og Norge, sier Kvaløy. Kritikken mot Sp-ledelsen går mest på gamle synder, og særlig er valgkampen et ømt tema.

I dag må eksempelvis partiets parlamentariske leder Johan J. Jakobsen stå skolerett for sitt fylkespartis årsmøte.

I en intern evalueringsrapport får veteranen Jakobsen nærmest strykkarakter for sin valgkampinnsats, selv om hovedskylden legges på «rikstrender» og vrakingen av Lars Peder Brekk som Sp's nestleder på landsmøtet i fjor vår. - Den dårlige innsatsen til Johan J. Jakobsen bidro også til at vi i dag bare er representert med en stortingsrepresentant, sier Sp-ordfører Ole Tronstad i Inderøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer