Vil ha offensive gla'takter

Meningsmålinger på bunnivå, sviende politiske nederlag i regjeringen og et liv i skyggen av «solkongen» Kjell Magne Bondevik, skaper uro og frustrasjon i Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men fremdeles er det ingen Sp-topper som vil fordømme verken politikken, partiledelsen eller regjeringssamarbeidet. De klamrer seg til håpet om bedre tider, og saken som skal tine frosne Sp-sjeler, er regionalpolitikken.

- Men jeg tror på offensive gla'takter også i fordelingspolitikken og i kritikken av statlig byråkrati, sier Rogalands fylkesordfører, Odd Arild Kvaløy til Dagbladet.

Og gla'takter er et nøkkelord for frustrerte Sp-ere.

- Det er med rette skapt et inntrykk av at Senterpartiet har vært for opptatt av å fokusere negativt på problemer, og for lite på positive muligheter. Vi må skape en gladere Sp-profil, et morsommere Senterparti, sier Kvaløy.
Han nevner spesielt Sp's nokså traumatiske forhold til ny teknologi. - Men regjeringsmakt er det beste som har skjedd både for Senterpartiet og Norge, sier Kvaløy. Kritikken mot Sp-ledelsen går mest på gamle synder, og særlig er valgkampen et ømt tema.

I dag må eksempelvis partiets parlamentariske leder Johan J. Jakobsen stå skolerett for sitt fylkespartis årsmøte.

I en intern evalueringsrapport får veteranen Jakobsen nærmest strykkarakter for sin valgkampinnsats, selv om hovedskylden legges på «rikstrender» og vrakingen av Lars Peder Brekk som Sp's nestleder på landsmøtet i fjor vår.
- Den dårlige innsatsen til Johan J. Jakobsen bidro også til at vi i dag bare er representert med en stortingsrepresentant, sier Sp-ordfører Ole Tronstad i Inderøy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer