Vil ha omkamp i gass-saken

SV, støttet av sentrumspartiene, fremmer i dag et dokument 8-forslag i håp om å stanse Ap-regjeringens vedtatte gasskraftplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forslaget kommer etter at lederen for Det europeiske miljøbyrået (EEA), Domingo Jiménez-Beltran, i går uttalte at norske gasskraftverk vil gi økte CO2-utslipp i Europa.

Hele den norske gasskraftslaget står og faller på Ap-regjeringens påstand om at norske gasskraftverk vil medføre reduserte utslipp i Europa. Fra lovavdelingens side er det slått fast at en slik påstand skal kunne dokumenteres.

Uriktig

Da statsråd Siri Bjerke la fram de endrede utslippsvilkår for gasskraftsatsingen, saken Bondevik-regjeringen ble kastet på, innrømmet hun åpent at hun ikke kunne dokumentere, enn si garantere, at slutningen stemte. Men miljøvernministeren fastholdt at det i regjeringens utredning er sannsynliggjort at norske gasskraftverk vil medføre reduserte utslipp fra blant annet kullkraftverk i Europa.

I gårsdagens Dagblad uttalte Jiménez-Beltran at påstanden knappest holder vann.

Tvert om:

- Så lenge kullkraft er rimeligere å produsere, vil to norske gasskraftverk - dersom de blir bygd - komme på toppen av de andre utslippene.

Nytt lys

Det er dermed klart at lovavdelingens krav om at påstanden må kunne dokumenteres, ikke er oppfylt. Dagens dok. 8-forslag fra SV vil - hvis det får flertall - kunne stanse planene inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer