Vil ha overvåkningsbilder fra hele Ålesund

Politiet håper de kan ha fanget opp spor etter Anja (21). Offerets familie ber drapsmannen melde seg.

HÅPER PÅ BILDER: Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer.
Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
HÅPER PÅ BILDER: Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/BERGEN (Dagbladet): Politiet vet allerede en del om bevegelsene til savnede Anja Weløy Aarseth (21), men ønsker nå å lete etter flere spor fra overvåkningskameraer.

Kvinnen som ble funnet død på Akslafjellet ved en sti 200-300 meter fra turistattraksjonen Fjellstua, er fremdeles ikke formelt identifisert som savnede Anja Weløy Aarseth (21). Politiet etterforsker saken som et drap med ukjent gjerningsmann.

Men politiet understreker at det ikke er andre savnede kvinner i området. Kvinnen vil bli obdusert i morgen.

Etterlyser overvåkningsbilder I en pressemelding går politiet ut og etterlyser overvåkningsbilder fra hele Ålesund. De begrenser seg altså ikke til Akslafjellet, men ønsker opptak fra alle på strekningen fra sentrum til bydelen Moa.

- Vi samler nå inn så mye informasjon vi kan og overvåkningsbilder er i den sammenheng svært viktige. Har du slike sikre/frys så mye som mulig av opptakene. Spesielt ser vi etter opptak fra onsdag og torsdag denne uka, men også mer kan være av interesse. De som har slike må ta kontakt med oss på epost  alesund-tips@politiet.no snarest. Foto og video-opptak fra Aksla er også av stor interesse.  Politiet har fått over 600 tips og ønsker flere. I ettermiddag var det avhørt mer enn 30 personer og avhørene har fortsatt utover kvelden søndag og fortsetter også de neste dagene, oppfordrer politiadvokat Yngve Skovly i pressemeldingen.

Blant stedene der politiet har undersøkt overvåkningskameraer, er Pluto Kiosk og Gatekjøkken. Gatekjøkkenet ligger bare 700-800 meter fra der 21-åringen parkerte bilen onsdag kveld, og ble forsøkt ranet like før 21-åringen forsvant.

Derfor undersøker politiet nå om det kan være sammenheng mellom ransforsøket og drapet. Daglig leder og innehaver Magne Finsæther bekrefter at politiet har undersøkt overvåkningskameraene hans.

- Politiet har vært her og sett gjennom opptakene sammen med meg, men de fant ingenting av interesse. Vårt kamera er rettet mot døra i øst, og mannen kom fra vest, sier han til Dagbladet.

Overfor Aftenposten bekrefter også politiet at de har sikret bilder fra overvåkningskameraene ved Fjellstua, noen hundre meter fra funnstedet.

Bønn fra familien Advokat Einar Råen i Advokatfirmaet Råen er bistandsadvokat for familien til Anja Weløy Aarseth (21) og var i møter med familien i går kveld.

- Den nærmeste familien ønsker å oppfordre gjerningsperson eller gjerningspersoner om å melde seg for politiet. De ønsker også at vitner som kan ha observert noe om å ta kontakt med politiet, sier Råen til Dagbladet.

Trenings-spor? Andre spor politiet mener kan gi svar i saken, er om den savnede 21-åringen har brukt en trenings-app på mobilen på joggeturen, skriver Bergens Tidende.

I NÆRHETEN: Pluto Kiosk og gatekjøkken, som ligger om lag 750 meter unna funnstedet, har fått sine overvåkningsbilder undersøkt etter at de også ble ranet onsdag kveld. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
I NÆRHETEN: Pluto Kiosk og gatekjøkken, som ligger om lag 750 meter unna funnstedet, har fått sine overvåkningsbilder undersøkt etter at de også ble ranet onsdag kveld. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer

Slike apper kan bruke GPS-data til å vise løperute, fart og eventuelle stopp på ruten.

Politiadvokat Skovly bekrefter at dette er et spor politiet vil sjekke, men politiet vil ikke svare på om de har funnet Aarseths telefon.

Politiet i Ålesund hadde søndag rundt 50 personer i arbeid. Søndag formiddag ankom Kripos med sju personer; to som jobber teknisk, tre taktisk og to med analyser.

I 16-tida ble avdøde fraktet ut av området i bårebil.