Vil ha pedofil-tiltalt hjem til Norge

Advokat Arvid Sjødin vil nok en gang forsøke å få den pedofilitiltalte Stavangermannen (50) utlevert fra Sri Lanka til Norge. I går kom saken endelig opp for retten i Negombo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har sittet fengslet i Negombo på Sri Lanka siden 19. april i år, tiltalt for utukt mot en 14 år gammel gutt. Mannen ble pågrepet med gutten på et rom på gjestehuset Four Seasons.

Hull i gulvet

- Min klient deler celle med 74 andre fanger, og de sanitære fiorholdene er meget dårlige, sier Sjødin.

Toalettet i cellen er ett hull i gulvet. Vaskevann må angene hente fra en brønn utenfor cellen. Sengen er betonggulvet.

Sjødin vil nå sende et brev til norske myndigheter der han ber utenriksdepartementet gjøre en ny innsats for å få 50-åringen utlevert. Den pedofilitiltalte skrev selv et brev til norske myndigheter der han ba om å bli hentet hjem i forrige uke.

Kausjon

I dag begynte rettsaken mot ham i Negombo High Court. Saken skulle opp for retten fredag for en uke siden, men ble utsatt, da dommeren reiste på ferie.

- I går ble bare min klients søknad om å bli sluppet fri på kausjon behandlet, og retten vil ta stilling til om han løslates tirsdag. Straffesaken mot ham er berammet til 17. juli, sier Sjødin.

Stavangermannen, som benekter at han er pedofil, risikerer 20 års fengsel i Sri Lanka.

En 67 år gammel svenske som ble arrestert sammen med nordmannen ble dømt ti to års betinget fengsel, med en prøvetid på 10 år. Svensken, som skal ha tilstått å ha gjennomført samleie med en 12 år gammel gutt, ble også bøtelagt med 12 000 kroner, melder DPA.