Vil ha «perfekt hår» - endrer loven

Trykket mot den amerikanske presidenten er høyt i måneden før Biden inntar Det hvite hus - og enda høyere i amerikanske dusjhoder etter ny lovendring.

NY SVEIS: På internett spekuleres det i om Donald Trump har gått til verks for å kvitte seg med det karakteristiske oransje håret. Reporter: Celina Morken / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs energidepartementet vedtok tirsdag nye regler for husholdningsapparaters energibruk - deriblant dusjhoder. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Lovendringene har delvis bakgrunn i presidentens egen opplevelse av utilstrekkelig hårvask, ifølge byrået.

- Må være perfekt

I nesten 30 år har føderale lover regulert trykket i amerikanske dusjer - med et øvre tak på 9,5 liter i minuttet minutt per dusj. De nye reglene utvider grensa til 9,5 liter per dusjhode.

- Så, dusjhoder. Du tar en dusj, vannet kommer ikke ut. Du vil vaske hendene dine? Vannet kommer ikke ut. Så hva gjør du? Du bare står der, eller bruker lengre tid i dusjen? Håret mitt … Jeg vet ikke med dere, men mitt må være perfekt. Perfekt, uttalte Trump i sommer, ifølge nyhetsbyrået Ap.

I fjor skal presidenten også ha spekulert i om energisparingslovene kunne medføre overdreven dospyling, ifølge Reuters - som skriver at presidenten uttalte at en gjerne måtte trekke opp 10-15 ganger før skåla er tom.

Avgjørelsen kommer samme uke som Energidepartement vedtok en bestemmelse om å oppheve begrensninger på vann- og energibruk for bestemte vaskemaskiner og tørketromler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer