Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha politibeskyttelse

I dag kommer den siktede T5PC-gründeren Jim Wolden til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Siden pyramideskandalen rullet opp og konkursen var et faktum har bedragerisiktede Jim Volden vært i Spania med familien. Han sier at han ikke har flyktet, men at han har vært på en planlagt ferie sammen med familien og venner.

I ettermiddag lander han på Gardermoen.

- Jeg har bedt politiet om beskyttelse. Familien vår føler seg truet, sier Wolden til TV 2 Nettavisen.

Han sier at han flere ganger den siste tida har fått trusler fra folk som sier at de «vet hvor han bor».

Woldens forsvarer, John Christian Elden, sier at han tar det for gitt at politiet foretar de nødvendige vurderingene av sikkerheten til klienten, men politiet ønsker ikke å kommentere overfor TV 2 Nettavisen om de stiller opp.

FAKTA

The 5 Percent Community

  • Etablert i 2003 - slått konkurs 18. november i år. Nær 80 000 medlemmer kan ha investert opptil en milliard kr. Hovedsakelig tjent penger på aksjesalg og noe produktsalg av bl.a. PC-er og «oppgraderingspakker». Muligheten for gevinst lå i verving og fortjeneste på aksjene.
  • Hovedmann og gründer Jim Wolden (31) sonet nylig dom for momsunndragelser. Er nå tiltalt for bedrageri av flere bilforhandlere og siktet i T5PC-saken, der han skal ha fått ut minst 40 millioner kroner.

    Kilder: HegnarOnline og DN

Truet før også

Wolden sier at han også tidligere har følt seg truet.

- I Norge har blant annet fremmede menn dukket opp på døren til familiemedlemmer og spurt etter meg. Det er svært ubehagelig.

Pyramidegründeren skal nå avhøres av Økokrim om sin rolle i selskapet The Five Percent Community (T5PC). Wolden selv sier han ikke har noe å skjule.

Dagbladet 25. november: - Jeg er bekymret for familien min

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media