Vil ha politikerne på banen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BERGEN: Ledelsen ved Haukeland sykehus vil ha politikerne på banen i spørsmålet om tapping av navlestrengblod.

- La oss inderlig håpe at det er hjelp i dette hvis situasjonen skulle oppstå, sier ass. direktør ved Haukeland sykehus, Tore Nepstad. Det er første gang sykehuset har utført denne typen blodtapping.

- Vårt dilemma er hva vi skal gjøre hvis dette viser seg å være til stor medisinsk hjelp for pasientgrupper. Da bør det gjøres tilgjengelig for alle og ikke være avhengig av foreldrenes økonomiske situasjon, sier Nepstad, med klar adresse til det politiske miljøet.

På vegne av sykehuset har han tatt imot søknaden fra familien Moss. Søknaden måtte helseminister Dagfinn Høybråten ta stilling til.

Direktør Bjørn Magne Eggen i Helsedepartementet presiserer at dette er en enkeltsak.

- Den ble behandlet som en akutt sak fordi det var så kloss opp til fødselen, og fordi det forelå en svært spesiell medisinsk situasjon, sier Eggen. Han presiserer at det er snakk om en enkeltsak, og at det ikke er gitt noen generell anledning til å tappe og siden lagre sine barns navlestrengblod.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer