Vil ha Potter på valgplakaten

LONDON (Dagbladet): Statsminister Tony Blair og Labour vil at Harry Potters magiske evner skal hjelpe partiet til ny valgseier. Finansminister Gordon Brown har nemlig vært på frierføtter hos forfatter J.K. Rowling og bedt henne bidra med støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det pågår diskusjoner med Joanne Rowling. Hun vil potensielt være til stor hjelp for oss, spesielt når vi nærmer oss valget, fortalte en Labour-kilde til avisa Independent on Sunday i går.

Partiet ønsker imidlertid ikke bare pengestøtte fra den suksessrike alenemora, som skal være god for et sted mellom 15 og 30 millioner pund. Labour skal ifølge Sunday Telegraph ha et håp om at forfatteren skal tillate partiet å bruke barnebokhelten Harry Potter på sine valgplakater. Rowlings personlige støtte vil være mer verd enn penger, heter det.

Harry og Tony

Labour-partiets valgstrateger håper å kunne trykke valgplakater der statsminister Blair smiler til folket ved siden av nåtidas aller mest populære bokhelt.

Det var like før jul den britiske finansministeren møtte suksessforfatteren. Gordon Brown og kona Sarah benyttet anledningen da Joanne Rowling talte på en konferanse for aleneforeldre i begynnelsen av desember.

- Finansministeren og Rowling kom meget godt ut av det med hverandre, sier en kilde i Labour.

- Konferansen var en perfekt anledning for ham til å invitere henne om bord, fortsetter partimedlemmet.

Milliongaver

Den siste uka har det britiske arbeiderpartiet sopt inn millioner av pund fra velvillige finansfyrster som helst ser at det er Tony Blair som fortsatt er statsminister. Tre donorer har gitt to millioner pund hver. Samlet anslås det at Labour håver inn ti millioner pund i private gaver til valgkampen.

Hvis Potter-forfatter Rowling velger å støtte Labour, er det mange som ser det ironiske i at det bare er noen få uker siden Tory-leder William Hague utropte «Harry Potter and The Goblet of Fire» som fjorårets favorittbok. Det konservative partiet kan for aller første gang komme til å gå inn i kampen om regjeringsmakten med mindre penger en rivalene i Labour.

Tony Blair har ennå ikke avslørt når det blir valg på øyriket.

<B>ØNSKET AV BLAIR:</B> J.K. Rowling.