NYE FIRE UKER: Politiet ønsket at 37-åringen skulle sitte åtte uker i varetekt, men Oslo tingrett bestemte at de må nøye seg med fire i denne omgang. Her med sin forsvarer, advokatfullmektig Ida Andenæs, i Oslo tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NYE FIRE UKER: Politiet ønsket at 37-åringen skulle sitte åtte uker i varetekt, men Oslo tingrett bestemte at de må nøye seg med fire i denne omgang. Her med sin forsvarer, advokatfullmektig Ida Andenæs, i Oslo tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Vil ha pressen til stede under nye Sigrid-avhør

- Uaktuelt! sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapsetterforskerne i Oslo-politiet har lyst til å konfrontere den drapssiktede 37-åringen med hvorfor de mener han drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Hun forsvant på vei hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august i fjor. Hun ble funnet drept i et skogholt i Oppegård nesten en måned senere.

I går ble 37-åringen varetektsfengslet i fire nye uker. Han nekter straffskyld og har siden han ble tvangsinnlagt for judisiell observasjon på Sykehuset Dikemark nektet å forklare seg til politiet.

Krav til avhør Som Dagbladet skrev i går er 37-åringen klar for nye avhør med politiet, men ifølge sin forsvarer og politiet har han visse krav.

37-åringen ønsker aller helst at et nytt avhør skal være et såkalt rettslig avhør i Oslo tingrett der pressen skal få være til stede. 37-åringen utelukker ikke at han vil møte til ordinært avhør på politihuset heller.

- Slik jeg tolker det ønsker han helst å ha et slags kontrollorgan til stede. Det har sin bakgrunn i hans grunnleggende mistillit til politiet, sier en av mannens forsvarer hos Advokatfirmaet Elden, advokatfullmektig Ida Andenæs.

- Uaktuelt Drapssiktede har tidligere ytret seg negativt om politiet i andre saker og at han ikke stoler på etaten. Dagbladet har tidligere skrevet om en PC som en politimann angivelig skal ha bedt ham om å bryte passordet på. Da den datakyndige 37-åringen gjorde det skal han ha oppdaget barneporno på maskinen, som skal ha stammet fra politiets databeslag. Dette skal ha bidratt til siktedes mistillit overfor politiet, får Dagbladet opplyst.

- Uaktuelt! svarer politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet om 37-åringens ønske.

- Å ha pressen til stede er ingen optimal løsning. Vi er i en konfronterende avhørsfase og ønsker å foreholde ham detaljer som ikke må komme ut i media. Det kan rett og slett være ødeleggende for etterforskningen, sier Gulnes til Dagbladet.

Hun mener siktede ikke har grunn til å kritisere politiet i etterforskningen av Sigrid-saken.

- Vi er opptatt av å snu alle steiner og være så ryddige som mulig. Alle avhør med ham kan ettergås da de er tatt opp med både lyd og bilde, sier politiadvokaten.

Besøkskontroll Oslo tingrett lempet i går på mannens restriksjoner i varetekt. De åpner nå for at han skal kunne få besøk i Halden fengsel, men at det hele kontrolleres av politiet.

- Han er glad for å kunne få muligheten til å få besøk av de han har kjær, sier Andenæs.

Politiet vurderer om de skal anke slutningen og be om fullstendig besøksforbud.

- Problemet ved brev- og besøkskontroll kan være at detaljer om saker kan bli sagt før politiet får grepet inn eller at det blir sagt på en kodet måte som politiet ikke oppfatter, sier Gulnes på generelt grunnlag.