Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha proffdommere

Tom Nordlie mener Tippeligaen bør gjøre som Premier League og Serie A - ansette fotballdommere på heltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir enkelte av toppdommerne delvis kjøpt fri fra sine sivile jobber. Start-treneren kaller dem «de siste amatører».

-  I klubbene er det nesten sånn at vi må ha sklisikkert garderobegulv og musikk over urinalen for å få godkjent klubblisensen. Dommerne, derimot, har altfor dårlige rammevilkår, sier Nordlie til Dagbladet.

-  Derfor foreslår jeg at de beste ansettes i fulltidsstillinger. Dette vil også ha en positiv rekrutteringseffekt, siden man ser at det vil bli mulig å leve av dømmingen.

Nordlie kritiserer ikke dagens dommerstand, men han ønsker en debatt om hvorvidt de svartkledte får nok av kaka når fotballfamiliens penger fordeles.

-  Jeg har ingen fasit på hvordan dette skal finansieres, men ser for meg at det må være forbundets hovedoppgave. Klubbene har utgifter nok.

-  Innstillinga avgjør

Tromsø-trener Ivar Morten Normark ønsker også «proffe» dommere, men for ham er det ikke avgjørende hvor stor lønn de mottar eller hvor mange timer de trener.

-  For meg handler det å være proff om hvilken innstilling du har. Men når det er sagt: Som trener i Tromsø er jeg opptatt av å ha gode rammebetingelser, det være seg tid til å trene, ha god kompetanse, besitte det rette utstyret, slik at vi får øvd best mulig. Og dersom Toms forslag går på å bedre rammebetingelsene for dommerstanden, er jeg helt enig.

PÅ FULLTID: Start-trener Tom Nordlie vil ha dommere i fulltidsstillinger. <!--FOTO Foto: Torbjørn Berg
PÅ FULLTID: Start-trener Tom Nordlie vil ha dommere i fulltidsstillinger.