Vil ha pumpesvar

Oljeprisen har falt som en stein, men pumpeprisene på norske bensinstasjoner holder seg høye. Nå vil regjeringen vite hvorfor.

PUMPER KUNDENE: Drivstoffprisene hos Statoil på Skøyen i går kveld. Søndag er tradisjonelt dagen med lavest bensinpriser, og prisene hos denne forhandleren var betydelig lavere enn Statoils veiledende pumpepris i går, som var på 14 kroner og 83 øre. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
PUMPER KUNDENE: Drivstoffprisene hos Statoil på Skøyen i går kveld. Søndag er tradisjonelt dagen med lavest bensinpriser, og prisene hos denne forhandleren var betydelig lavere enn Statoils veiledende pumpepris i går, som var på 14 kroner og 83 øre. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Siv Jensen (Frp) og næringsminister Monica Mæland (H) har innkalt fire oljesedistribusjonsselskaper inn for å diskutere hvorfor bensinprisene fortsatt er så høye.

Nordsjøoljen (Brent) har hatt en kraftig fall. Fra en pris på nesten 115 dollar fatet i slutten av juni har den falt ned til under 70 dollar fatet fredag.

På toppen i juni hadde Statoil en veiledende pumpepris på 16 kroner og 15 øre. Søndagens veiledende pumpepris hos Statoil var på 14 kroner og 83 øre.

Mens oljeprisen har falt med 40 prosent siden toppen i juni, har pumpeprisen hos Statoil bare gått ned med åtte prosent siden pumpeprisen var på det høyeste samme måned.

I morgen møter de to statsrådene representanter fra Statoil Fuel & Retail, Smart Fuels, UNO X-gruppen og Esso Norge. De vil vite hva oljeprisfall og avgiftsreduksjoner egentlig gjør med bensinprisen, og drøfte konkurransesituasjonen i drivstoffmarkedet.

- Noen tjener gode penger I kveld ville verken Nærings- og fiskeridepartementet eller finansdepartementet utdype hva som skal diskuteres på møtet.

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i samferdselsdepartementet, har imidlertid en anelse om hvor fortjenesten blir av:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer