Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha rask Østerrike-løsning

Frankrikes president Jacques Chirac startet i dag samtaler med de 13 andre EU-landene om sanksjonene mot unionspartneren Østerrike. Flere EU-land vil ha sanksjonene opphevet allerede i løpet av denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten fra de tre som har vurdert forholdene for demokrati og menneskerettigheter i Østerrike, ble overlevert Chirac i går. Den konkluderer med at sanksjonene de 14 EU-landene innførte i februar ikke har noen hensikt og at de bør oppheves.

Det franske utenriksdepartementet kunngjorde i dag at president Jacques Chirac, i egenskap av EU-formann, har startet konsultasjoner med de øvrige 13 EU-landene som deltar i straffeaksjonen mot Østerrike for å vurdere innholdet i rapporten. De politiske sanksjonene kan ikke oppheves før alle er enige om det.

Luxembourg tok bladet fra munnen da stats- og finansminister Jean-Claude Juncker i Versailles sa at konklusjonene i «vismannsrapporten» bare kan bety at den politiske boikotten må oppheves så snart som mulig.

(NTB)