Vil ha Rasool utlevert fra Brasil

Norsk politi vil tiltale 26-åringen for hvitvasking av 5 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi jobber for å få Shahid Rasool (26) utlevert fra Brasil, slik at han kan svare for tiltalen om hvitvasking av 5 millioner kroner.

I disse dager behandler Oslo tingrett en begjæring om pågripelse av B-gjengen-medlemmet, skriver VG. Etter planen skal saken for retten i oktober.

- Jeg kan bekrefte at dette er noe som skjer i tilknytning til en utleveringsbegjæring fra Brasil, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari.

Rasool har sittet fengslet i den brasilianske byen Natal siden i mars i fjor, etter å ha blitt tatt for bruk av et falskt pass. Senere er han også siktet etter «Operasjon Paradis», et samarbeid mellom norsk og brasiliansk politi for å avsløre hvitvasking knyttet til eiendomshandel i Natal.

Rasool er tiltalt etter den såkalte «mafiaparagrafen», paragraf 60 a, og skal ha hatt tilgang til et utbytte på 5,5 millioner kroner fra straffbare forhold. Pengene skal ha blitt investert i leiligheter i Norge, Brasil og Pakistan.

Til sammen ble 27 personer pågrepet i «Operasjon Paradis» og «Operasjon Nemesis» i 2007. Ti av disse er i familie og regnes av politiet som sentrale medlemmer av B-gjengen.

Rasools forsvarer, advokat Marius Dietrichson, ønsker ikke å kommentere tiltalen ennå.

Shahid Rasools eldre bror er tiltalt for grovt heleri av 3,5 millioner kroner. For andre medlemmer av familien vil spørsmålet om tiltale bli avklart i løpet av den nærmeste tiden, ifølge VG.

(NTB)

TILTALT: Shahid Rasool (26) er tiltalt for hvitvasking av 5 millioner kroner.