Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Vil ha Schumann dømt for NOKAS-drapet

Politiet ønsker nye avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det helt sentrale for politiet er nå å få dømt Kjell Alrich Schumann som politidrapsmannen i ankesaken. Bakgrunnen for de nye forsøkene på avhør er at Sandnes-mannen (27), som fikk fire års fengsel for medvirkning til ranet, før helga forklarte seg for første gang etter at dommen falt 10. mars.

- Jeg ønsker ikke å gi detaljer om det han har forklart, sier NOKAS-aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen.

Ifølge informerte kilder har 27-åringen kommet med flere detaljer, som etterforskerne ønsker å etterprøve gjennom nye politiavhør. Etterforskerne vil derfor ikke at de øvrige dømte skal få lese i avisene hva 27-åringen har forklart. 27-åringens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, var ikke tilgjengelig for Dagbladet i går.


Etter det Dagbladet kjenner til, var 27-åringen sterkt misfornøyd med dommen. Ifølge tingretten skjønte han at et ran var under oppseiling, og at han medvirket som bakspiller.

Hadde vektervenn

Politiet mener 27-åringen kan ha hatt en langt mer sentral rolle i NOKAS-ranet enn det som er framkommet under etterforskningen og rettsforhandlingene.

27-åringen var venn av en vekter som ifølge dommen hadde ansvaret for verditransporter for NOKAS i Stavanger. Ifølge politiforklaringer var det 27-åringen som var Toskas mann i Stavanger. Toska ønsket angivelig en dopselger i Stavanger, og 27-åringen gikk inn i den rolle. 27-åringen hevder han aldri formidlet kontakt mellom vekteren og Toska. Etterforskerne har imidlertid mer enn merket seg at Toska på denne måten knyttet kontakt til en person som hadde en kamerat som kjørte verditransporter for NOKAS, og kjente rutinene.

Fikk henvendelse

VIL AVHØRE PÅ NYTT: Etter det Dagbladet kjenner til, er etterforskerne spesielt interessert i å få avhørt Kjell Alrich Schumann. Schumann er av både Lars-Erik Andersen og Erling Havnå pekt ut som politimannen Arne Sigve Klunglands drapsmann. Foto: HANS A. VEDLOG
VIL AVHØRE PÅ NYTT: Etter det Dagbladet kjenner til, er etterforskerne spesielt interessert i å få avhørt Kjell Alrich Schumann. Schumann er av både Lars-Erik Andersen og Erling Havnå pekt ut som politimannen Arne Sigve Klunglands drapsmann. Foto: HANS A. VEDLOG Vis mer

Etter hvert var det også 27-åringen som introduserte Toska for Dan Pettersen, som eide huset i Nedre Dahlgate 41 i Stavanger. Huset ble brukt som skjulested etter ranet.

Etter at dommen falt, har både Lars-Erik Andersen og Erling Havnå erkjent at de var med på ranet. Samtidig har de pekt ut Schumann som han som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Etter det Dagbladet kjenner til, er etterforskerne spesielt interessert i å få avhørt Schumann. Forsvarer Morten Furuholmen bekrefter at han i går fikk en henvendelse fra Kripos. Etter det Dagbladet forstår, er det lite sannsynlig at Schumann vil gå i nytt avhør på bakgrunn av det 27-åringen har forklart.

Johnny Thendrup, som i retten forklarte at han visste hvem som hadde skutt Klungland, fikk i går også tilbud om nytt avhør.