Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vil ha sekstimersdag for småbarnsforeldre

SV vil fjerne tidsklemma med skilsmisse-fri og sekstimersdag. Gammeldags, mener NHO.

AVHENGIG AV FLEKSITID: Familien Bjørkholt Sletten har akkurat samlet seg rundt middagsbordet. Ingrid Helene og mannen Tom er begge avhengig av å kunne ha en fleksibel jobbhverdag.  Familien har to små barn. Åsa på seks og Trym på ett og et halvt. Begge skal leveres å hentes på skole og i barnehage. Forslaget til SV om sekstimers arbeidsdag er noe begge foreldre kunne ha hatt fordel av, forteller Tom.  - Jeg jobber i Bærum og har en times reise til jobben hver dag. For å rekke barnehagen må jeg reise fra jobb klokka tre for å være sikker på å rekke det. -  Men vi skjønner at en sekstimersdag ikke er drømmen for arbeidsgivere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AVHENGIG AV FLEKSITID: Familien Bjørkholt Sletten har akkurat samlet seg rundt middagsbordet. Ingrid Helene og mannen Tom er begge avhengig av å kunne ha en fleksibel jobbhverdag. Familien har to små barn. Åsa på seks og Trym på ett og et halvt. Begge skal leveres å hentes på skole og i barnehage. Forslaget til SV om sekstimers arbeidsdag er noe begge foreldre kunne ha hatt fordel av, forteller Tom. - Jeg jobber i Bærum og har en times reise til jobben hver dag. For å rekke barnehagen må jeg reise fra jobb klokka tre for å være sikker på å rekke det. - Men vi skjønner at en sekstimersdag ikke er drømmen for arbeidsgivere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En arbeidsgruppe nedsatt av SVs stortingsgruppe lanserer nå ni punkter de mener kan begrense tidsklemma for småbarnsforeldre. Noen av dem er gamle SV-saker, som heldagsskole, familievikar, økt grunnbemanning i store velferdsyrker, og mer fleksible permisjonsordninger. Andre punkter er mer kontroversielle.

Betalt fri

Blant annet foreslås forsøk med seks timers arbeidsdag for småbarnsforeldre og permisjon - altså betalt fri - ved samlivsbrudd.

- Det viser seg at veldig mange blir sykmeldt i forbindelse med et samlivsbrudd. De opplever det så traumatisk at de må være borte fra jobben, og derfor lufter vi ideen om en kort permisjon dersom man opplever samlivsbrudd, sier Bård Vegar Solhjell (SV), som har ledet utvalget, til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?