AVHENGIG AV FLEKSITID: Familien Bjørkholt Sletten har akkurat samlet seg rundt middagsbordet. Ingrid Helene og mannen Tom er begge avhengig av å kunne ha en fleksibel jobbhverdag. Familien har to små barn. Åsa på seks og Trym på ett og et halvt. Begge skal leveres å hentes på skole og i barnehage. Forslaget til SV om sekstimers arbeidsdag er noe begge foreldre kunne ha hatt fordel av, forteller Tom. - Jeg jobber i Bærum og har en times reise til jobben hver dag. For å rekke barnehagen må jeg reise fra jobb klokka tre for å være sikker på å rekke det. - Men vi skjønner at en sekstimersdag ikke er drømmen for arbeidsgivere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AVHENGIG AV FLEKSITID: Familien Bjørkholt Sletten har akkurat samlet seg rundt middagsbordet. Ingrid Helene og mannen Tom er begge avhengig av å kunne ha en fleksibel jobbhverdag. Familien har to små barn. Åsa på seks og Trym på ett og et halvt. Begge skal leveres å hentes på skole og i barnehage. Forslaget til SV om sekstimers arbeidsdag er noe begge foreldre kunne ha hatt fordel av, forteller Tom. - Jeg jobber i Bærum og har en times reise til jobben hver dag. For å rekke barnehagen må jeg reise fra jobb klokka tre for å være sikker på å rekke det. - Men vi skjønner at en sekstimersdag ikke er drømmen for arbeidsgivere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vil ha sekstimersdag for småbarnsforeldre

SV vil fjerne tidsklemma med skilsmisse-fri og sekstimersdag. Gammeldags, mener NHO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

En arbeidsgruppe nedsatt av SVs stortingsgruppe lanserer nå ni punkter de mener kan begrense tidsklemma for småbarnsforeldre. Noen av dem er gamle SV-saker, som heldagsskole, familievikar, økt grunnbemanning i store velferdsyrker, og mer fleksible permisjonsordninger. Andre punkter er mer kontroversielle.

Betalt fri

Blant annet foreslås forsøk med seks timers arbeidsdag for småbarnsforeldre og permisjon - altså betalt fri - ved samlivsbrudd.

- Det viser seg at veldig mange blir sykmeldt i forbindelse med et samlivsbrudd. De opplever det så traumatisk at de må være borte fra jobben, og derfor lufter vi ideen om en kort permisjon dersom man opplever samlivsbrudd, sier Bård Vegar Solhjell (SV), som har ledet utvalget, til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn