Vil ha selvlysende planter på Mars

En invasjon av geleaktige selvlysende skapninger med egenskaper både fra planter og dyr er like om hjørnet. Men Jorda er ikke målet for invasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et par uker etter at den amerikanske romfartsorganisasjonen NASAs annonsering av et interplanetarisk Internett, kommer de med neste utspill.

Forskere planlegger å spre ut genetisk manipulerte frø på Mars, og håper å få delta i romprosjektet som skal gjøre det mulig for mennesker å kolonialisere den røde planeten, melder CNN. Plantene, som skal få gener fra maneter, kan bli sendt ut til planeten Mars allerede i år 2007, opplyser NASA til CNN.

Det hele skal overvåkes av robotgartnere som skal sørge for at alt gror som det skal i minidrivhusene. Hele prosjektet er beregnet til å koste 300 millioner dollar, 2,8 milliarder kroner.

Forskerne er ikke i tvil om at de vil få planter til å gro i den rare jorda på Mars.

- Jeg er ikke i tvil om at vi kan få planter til å overleve på Mars, sier forskeren Rob Ferl. Han jobber ved universitetet i Florida og håper å få delta i den planlagte Mars-ekspedisjonen i 2007.

Forskerne vil bruke en vanlig plante i karsefamilien på Mars, men den skal selvfølgelig genmodifiseres noe. Forskere har nå intensjoner om å modifisere planter med gener fra arter som får den til å bli selvlysende, og da også lyse i forskjellige farger avhengig av hva slags påvirkning den blir utsatt for, melder CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer