Tiltaksuenighet i Grenland:

Vil ha skjenkestopp - naboen sier nei

De siste dagene har bydd på smitterekorder i Grenland, og Skien kommune er nå et av stedene i landet med høyest smittetrykk. Nabokommunen Porsgrunn vil ha skjenkestopp og statlig styring, men Skien sier nei.

MÅLRETTET: Skiens ordfører Hedda Foss Five ønsker å beholde styringen lokalt, og ønsker ikke statlig inngripen i tiltak. Foto: Anders Hedeman
MÅLRETTET: Skiens ordfører Hedda Foss Five ønsker å beholde styringen lokalt, og ønsker ikke statlig inngripen i tiltak. Foto: Anders Hedeman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter et større utbrudd i byens rusmiljø har smitten for alvor blusset opp igjen i Skien kommune. Det siste døgnet er det registrert 34 nye tilfeller, og gårsdagen bød på ny smitterekord med 53 nye smittede.

Ifølge VG er Skien nå en av kommunene i landet med det høyeste smittetrykket. 437 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene danker blant annet ut Oslo med sine 227 smittede per 100 000 i samme tidsperiode.

- Det er jeg veldig bekymret for. Jeg sover dårlig om natta, for å si det forsiktig, sier ordfører Hedda Foss Five i Skien til Dagbladet.

Torsdag kveld melder Vestfold og Telemark fylkeskommune at samtlige videregående skoler i Skien og Porsgrunn går over til digital undervisning resten av uka på grunn av smittenivået.

- Dette er en krevende situasjon for både elever og ansatte, sier Stig Larsen, seksjonsleder i fylkeskommunen, i pressemeldingen.

Ønsker skjenkestopp

I Porsgrunn, hvor det ble satt ny smitterekord med 19 nye tilfeller torsdag, ønsker ordfører Robin Martin Kåss å få med Skien på statlig styring og tiltaksnivå 5B, som blant annet innebærer skjenkestopp. Men Skien-ordføreren sier nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer