VEDTATT:SV vil ha skjenkestopp klokka to. Dette er i tråd med synet til nestleder Bård Vegar Solhjell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
VEDTATT:SV vil ha skjenkestopp klokka to. Dette er i tråd med synet til nestleder Bård Vegar Solhjell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

- Vil ha skjenkestopp klokka to

Det vedtok SV på landsmøtet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet på SVs landsmøte gikk i dag inn for å sette den nasjonale maksimalrammen for skjenketid til klokken 02.00.

Partiledelsen har vært splittet rundt spørsmålet. Alternativene var nasjonal grense klokka 03 og at kommunene skulle få bestemme selv. Bård Vegar Solhjell var blant dem som ønsket skjenkestopp klokka 02. Partiet argumenterer med hensynet til ro og orden i byene.

Partiet ønsker i tillegg å øke alkoholavgiftene, mer kontroll med skjenkingen og strengere sanksjoner mot de som bryter alkoholloven. Men de ønsker også å utvide alkoholsalget i butikk til etter klokka 15 også på dager før helligdag og at alle kommuner skal få tilbud om vinmonopol.

Ja til tidlig ultralyd
SV har vedtatt å gå inn for tidlig ultralyd. Dette har vært omstridt. Men forslagene om å utsette og å gå i mot dette, ble alle avvist.
De har også vedtatt seks timers arbeidsdag som langsiktig mål, forbud mot hedgefond, retten til læreplass. SV ønsker at tannhelse skal inn i folketrygden og de vil nekte private barnehager å ta ut profitt.

Hovedsakene i valget skal være grønn transportomlegging, et lærerløft og et «godt arbeidsliv»

- Naturvern er for folk flest Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell talte i dag om miljø- og naturvern. Der la han spesiell vekt på pelsydyrnæringa.

- Pelsdyrnæringa har fått for mange sjanser til å rydde opp. Vi går inn for å avvikle pelsdyrnæringa, sa Solhjell til landsmøtet.

Landsmøtet fortsetter med vedtak utover dagen. Blant sakene som skal stemmes over er hijab i politiet, strippeforbud og tilrettelegging for mer naturisme.