DØDENS FJØS: Dette var noe av synet som møtte Mattilsynet, som kom på inspeksjon i fjøset 20. mars i fjor etter varsel fra naboer. Alle de 92 kuene og kalvene var døde. De hadde ikke fått mat siden før jul tre måneder tidligere. Foto: Politiet
DØDENS FJØS: Dette var noe av synet som møtte Mattilsynet, som kom på inspeksjon i fjøset 20. mars i fjor etter varsel fra naboer. Alle de 92 kuene og kalvene var døde. De hadde ikke fått mat siden før jul tre måneder tidligere. Foto: PolitietVis mer

Vil ha skjerpet straff for bonde som sultet 92 kyr til døde

Påtalemyndigheten ber om fengsel i to og et halvt år for bonde på Jøa i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK, fra saken som nå er oppe for Høyesterett.

Mattilsynet dro ut til gården 20. mars i fjor. Der fant de 92 ihjelsultede storfe. Bonden i slutten av 30-årene ble i Namdal tingrett dømt til fire måneders fengsel.

Dommen ble anket og Frostating lagmannsrett skjerpet straffen til ett år og to måneder i fengsel. Da anket mannen saken til Høyesterett, der politiet vil mer enn doble straffen fra lagmannsretten.

Ifølge dommen fra tingretten slutten bonden å mate dyrene i desember 2014.

- Det er svært gledelig å se at grov dyremishandling nå endelig blir tatt på alvor, sa jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen etter dommen i lagmannsretten.

Dommen er den strengeste straffen som er gitt i norsk rettshistorie for dyremishandling. Kleveland mener likevel at straffen burde ha vært enda høyere.

NTB.