Vil ha skjold av norske parlamentarikere i Kiev

Bård Vegard Solhjell (SV) vil at Stortinget skal sende en delegasjon til det ukrainske parlamentet for at det skal være tilstedeværelse på høyt nivå i det ukrainske dramaet.

SKJOLD: Demonstranter blokkerer i ettermiddag flere gater i Kiev. Mot den står opprørspoliti klar. REUTERS/Gleb Garanich Scanpix
SKJOLD: Demonstranter blokkerer i ettermiddag flere gater i Kiev. Mot den står opprørspoliti klar. REUTERS/Gleb Garanich Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Solhjell la fram ditt forslag i Stortinget idag.

Skal se hva de gjør Tanken er at parlamentarikere skal være både observatører av eventuell vold, og fungere som en slags buffer i tilspissede situasjoner. Idag gjorde for eksempel EUs ambassadør til Ukraina det klart at det var flere diplomater fra EU-land inne på området der politi og opprørspoliti gjorde forberedelser til en eventuell aksjon. Hensikten med uttalelsen var åpenbart å si klart fra til regimet: «Vi ser hva dere gjør». Demonstranter i Kiev er forberedt på et angrep når som helst.

- Jeg mener at parlamentarisk tilstedeværelse i den spente situasjonen Ukraina kan bidra til å roe gemyttene. Det er viktig at parlamentarikere er til stede i demonstrasjonene. Det er viktig å være til stede for å bli sett, sier Solhjem, som er SVs medlem av Stortingets utenrikskomite.

Solhjell mener det bør være en delegasjon som skal være til stede over lengre perioder. Han mener en delegasjon med norske parlamentarikere ikke vil innebære noen stillingstaken i den dramatiske konflikten som nå lammer Ukraina.

Russland ikke noe problem - Som stortingsrepresentant kan du møte både folk høyt oppe i regjeringsapparatet, og folk fra opposisjonen, sier Solhjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer