Vil ha slutt på bare mann og kvinne: Venstre vil innføre et tredje kjønn i Norge

Vil la deg skape ditt eget kjønnsutrykk, uavhengig av han- og hunkjønn.

FORESLÅR HEN: Partileder Trine Skei Grande og hennes Venstre mener det er på tide at Norge får et tredje kjønn. De trekker parelleller til homofilidebatten. 
Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FORESLÅR HEN: Partileder Trine Skei Grande og hennes Venstre mener det er på tide at Norge får et tredje kjønn. De trekker parelleller til homofilidebatten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget vedtar i dag Norges nye likestillingspolitikk, og dagen i dag omtales derfor som en «merkedag for norsk likestilling» av Anette Trettebergstuen (Ap). Og torsdag 14. april kan også bli en merkedag for dem som ikke føler seg som verken mann eller kvinne. 

Venstre kommer nemlig til å be Stortinget vedta en tredje kjønnskategori i Norge. Sentrumspartiet mener det nå er på tide at også Norge får et hen-kjønn, slik de har i Sverige. I Danmark har man også innført en tredje kjønnskategori.

- Vi mener innføringen av et tredje kjønn er viktig for å vise at kjønnsdebatten vi har i dag ikke speiler utviklinga i samfunnet ellers. Det er noen der ute som ikke helt identifiserer seg med noen kjønn som uttrykk, de ønsker ikke nødvendigvis å endre kjønn, mener føler seg ikke hjemme i det ene eller andre, sier Ketil Kjenseth til Dagbladet.

Ikke mann, ikke kvinne Etter Stortinget samles klokka 10 i dag, kommer hans parti blant annet til å legge fram forslag om et tredje kjønn i Norge, sammen med en rekke andre likestillingsforslag. «Stortinget ber regjeringen innføre en tredje kjønnskategori», heter det kort og godt i forslaget fra partiet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.