Dyrevelferd:

Vil ha slutt på elefanter som frakter turister

Søndag syklet aktivister i protest mot elefanter som framkomstmiddel i India. I lys av verdens elefantdag vil de at turistene heller skal sette seg på sykkelen, enn elefantryggen.

PROTESTERER: Omkring 100 elefanter frakter turister opp den bratte veien til Amber Fort hver dag. Foto: Kim Petersen / NTB Scanpix
PROTESTERER: Omkring 100 elefanter frakter turister opp den bratte veien til Amber Fort hver dag. Foto: Kim Petersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før verdens elefantdag protesterte dyrevernsaktivister i byen Jaipur, mot turister som blir båret opp til den ikoniske turistattraksjonen Amber Fort. Grunnen til at de tok til gatene på sykkelen var for å oppmuntre turister til å bruke dette framkomstmiddelet, istedenfor å ri på elefantene, skriver The Guardian.

Rundt 100 elefanter går veien opp til Amber Fort hver dag - det er en bratt og lang stigning på brustein. I tillegg må elefanten bære vekta av en mahout (elefantvokter), to turister og setet de sitter på, disse kombinert kan veie opptil 300 kilo.

Det er også mulig å leie en Jeep for dem som ikke ønsker å gå selv, men mange turister foretrekker den unike opplevelsen det er å ri på en elefant.

Trenger inntekten

Kristy Warren jobber for WAP, World Animal Protection. Hun forteller til The Guardian at dette ikke bare handler ondsinna metoder for å temme elefantene. Det handler også om det faktum at mange trenger medisinsk hjelp.

Plagene kan være alt fra tuberkulose, blodproblemer, blindhet, underernæring og skader på føttene etter å ha gått på hardt underlag for lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer