Dyrevelferd:

Vil ha slutt på elefanter som frakter turister

Søndag syklet aktivister i protest mot elefanter som framkomstmiddel i India. I lys av verdens elefantdag vil de at turistene heller skal sette seg på sykkelen, enn elefantryggen.

PROTESTERER: Omkring 100 elefanter frakter turister opp den bratte veien til Amber Fort hver dag. Foto: Kim Petersen / NTB Scanpix
PROTESTERER: Omkring 100 elefanter frakter turister opp den bratte veien til Amber Fort hver dag. Foto: Kim Petersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før verdens elefantdag protesterte dyrevernsaktivister i byen Jaipur, mot turister som blir båret opp til den ikoniske turistattraksjonen Amber Fort. Grunnen til at de tok til gatene på sykkelen var for å oppmuntre turister til å bruke dette framkomstmiddelet, istedenfor å ri på elefantene, skriver The Guardian.

Rundt 100 elefanter går veien opp til Amber Fort hver dag - det er en bratt og lang stigning på brustein. I tillegg må elefanten bære vekta av en mahout (elefantvokter), to turister og setet de sitter på, disse kombinert kan veie opptil 300 kilo.

Det er også mulig å leie en Jeep for dem som ikke ønsker å gå selv, men mange turister foretrekker den unike opplevelsen det er å ri på en elefant.

Trenger inntekten

Kristy Warren jobber for WAP, World Animal Protection. Hun forteller til The Guardian at dette ikke bare handler ondsinna metoder for å temme elefantene. Det handler også om det faktum at mange trenger medisinsk hjelp.

Plagene kan være alt fra tuberkulose, blodproblemer, blindhet, underernæring og skader på føttene etter å ha gått på hardt underlag for lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.