Vil ha slutt på fallskjermene

SV ber regjeringen sørge for at neste sjef i Statoil ikke blir belønnet for å få sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For all videre framtid må en komme seg ut av dette sporet, hvor en biter seg fast til en blir sagt opp i stedet for å ta ansvar for de feilene som er begått, sier SV-leder Kristin Halvorsen til NTB.

Hun utfordrer olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) til offentlig debatt om hva lønnsnivået skal være i oljeselskapet der staten er majoritetseier, og vil ta saken opp når Stortinget samles 1. oktober. Avgåtte Statoil-sjef Olav Fjell får med seg to årslønner, ifølge flere medier rundt 7,5 millioner kroner.

- Drøyt to millioner kroner er en meget bra årslønn. For den lønnen må det være mulig å få en person som gjør en solid jobb, sier Halvorsen, som tror internasjonalt lønnsnivå brukes som unnskyldning for å gi høyere lønn enn nødvendig i Norge.

- Det er meningsfylt for mange å gjøre en viktig jobb i spennende selskaper i norsk næringsliv. Konkurranseflaten overfor utlandet er overdrevet, sier SV-lederen.

(NTB)

<B>MOT FALLSKJERM:</B> Det er nå styret kan sørge for at neste Statoil-sjef ikke får fallskjerm, mener Kristin Halvorsen (SV).