Ap-bråket

Vil ha slutt på konflikt og ukultur - fikk applaus på Aps gruppemøte

To Ap-representanter tok ordet og krevde slutt på Ap-bråket. De ga full støtte til Jonas Gahr Støre og fikk stortingsgruppas applaus.

OPPGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre i en duell med statsminister Erna Solberg i spørretimen. Aps stortingsgruppe vil ha slutt på interne konfliktsaker som gjør det umulig for partiet å fokusere på politikk og bygge opp tilliten til velgere. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
OPPGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre i en duell med statsminister Erna Solberg i spørretimen. Aps stortingsgruppe vil ha slutt på interne konfliktsaker som gjør det umulig for partiet å fokusere på politikk og bygge opp tilliten til velgere. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet får bekreftet at Hordaland-representant Ruth Grung i et innlegg på Aps gruppemøte onsdag ettermiddag tok et oppgjør med ukultur, bråk og uro som så langt ikke har gitt seg i Ap.

Ap-leder Jonas Gahr Støre tok opp at mens mediene skriver mye om uro og konflikter, får Ap politisk gjennomslag for mange viktige saker i Stortinget. Etter Støres innlegg ba Grung om ordet, og ga klar beskjed om at nå måtte det være slutt på bråket i partiet.

Hun fortalte om hvordan hennes og andre partifolks hverdag er, med reiser og hardt arbeid for partiet. Hun skal også ha uttrykt full støtte til partilederen.

Gruppemøtet svarte med applaus. Finnmark-representant Ingalill Olsen holdt et innlegg med lignende innhold, blir Dagbladet fortalt.

Langvarig uro

Etter valgnederlaget var det oppvask, uro og skittentøyvask i partiet. Da partiet igjen begynte å se framover og komme i gang med vanlig polisk arbeid, slo metoo-kampanjen inn i norsk politikk.

Varslene mot Trond Giske, håndteringen av sakene og ubalansen i partiledelsen etter at Giske trakk seg som nestleder og sentralstyremedlem, har skapt nye konflikter og ny uro. Velgeroppslutningen har rast jevnt og trutt, til et nytt bunnivå på Ipsos' mai-måling for Dagbladet: 22,9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer