Vil ha Solskjær i Cantona-rolle

Spillerne på det norske fotballandslaget mener tiden er inne til å rendyrke Ole Gunnar Solskjærs rolle. Forbildet er Eric Cantona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ballsikre franskmannen herjet i Manchester United på midten av 90-tallet og var spesielt kjent for sin evne til å styre spillet fra sin offensive midtbaneposisjon - en tilbaketrukkede rolle bak spissene.

Da Solskjær kom til United i 1996 fikk han én sesong sammen med Cantona, og kristiansunderen likte det han så før «karateeksperten» la opp året etter.

- Slik kan jeg godt tenke meg å spille for Norge, sier Solskjær til NTB. Ett to meget vellykkede forsøk som ballfordeler og avslutter er han smigret av at lagkameratene vil han skal rendyrke rollen.

Andre gode argumenter for å flytte på Solskjær er at han sjelden er skadet, alltid er positiv og ansvarsfull og trolig blir Norges neste landslagskaptein.

Men 28-åringen er også kledelig beskjeden: -Det har ikke bare med meg som spiller å gjøre at vi spilte bedre mot Polen og Hviterussland når jeg fikk en friere rolle, formasjonen teller også en del, sier Solskjær. - Men at jeg får bedre plass og kommer til flere målsjanser er det ingen tvil om. Og alle offensivt anlagte spillere ønsker vel det?

Solskjær mener han var bedre i nøkkelrollen mot Polen, men føler Norge fikk skikkelig tak på hviterusserne ved å legge en mann i rommet foran motstanderens forsvar.

- Det er litt vanskelig å si hva som bør gjøres, men det er ingen tvil om at vi ikke er kommet skikkelig inn i kampene slik vi har startet i det siste. Jeg føler meg mer komfortabel i rollen bak én eller to spisser. Det er veldig hyggelig at de andre gutta på laget synes det samme, sier målmaskinen som onsdag scoret sitt 16. mål i sin 40. landskamp.

Nils Johan Semb er ikke fremmed for å rendyrke Solskjærs rolle i den offensive delen av spillet. Rett etter tapet mot Hviterussland sa han følgende til NTB: - Jeg har absolutt sansen for Ole Gunnar i den rollen, det kan være aktuelt å rendyrke den framover.

Dagen derpå modererte Semb seg noe, men er fortsatt innstilt på å utvikle United-spillerens talent som offensiv midtbanespiller.

- Ole Gunnar har spilt i flere roller på landslaget. Mot Nord-Irland prøvde han seg i en vandrende kantrolle fra høyre. I de to siste har han fungert bra i rollen bak både én og to spisser. Det er ikke nødvendigvis rollen som er revolusjonerende, heller det at Solskjær er i god form...

- Og da er det jo nesten samme hvor vi bruker ham, mener Semb. (NTB)