Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha «sømmelig russefeiring»

Bryåkratene vil roe russen. De håper at et brev til skoleledelsen skal gjøre susen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer i form av et rundskriv. Hovedbudskapet er at russefeiringen ikke må ses løsrevet fra skolens daglige virksomhet, eller skolehverdagen som det heter.

Må snakke med russen

Derfor oppfordrer departementet skoleeierne og skoleledelsen så raskt som mulig å gå inn i en dialog med russen. Hensikten er å komme fram et gjensidig, forpliktende samarbeid som kan ivareta de positive sidene ved feiringen, «slik at russefeiringen kan gjøres til en positiv opplevelse og markering for den enkelte skole, nærmiljøet og russen selv».

I rundskrivet viser departementet til uheldige utslag av feiringen de siste årene og at feiringen har tatt så mye av elevenes tid og krefter at det har fått betydning for eksamensresultatene.

Departementet er også kritisk den økende kommersialiseringen, noe som kan føre til økt kjøpepress samtidig som produsenter og leverandører tjener penger på en virksomhet som foregår på skolens område.

Rundskrivet munner ut i fire oppfordringer for russefeiringen neste vår:

- Skolene og elevene drøfter i fellesskap en plan for russeaktivitetene.

- Skolene og russen arbeider aktivt for å få helse-, miljø- og sikkerhet på dagsordenen og fokusere spesielt på rusproblematikken.

- Russen oppfordres til også utenfor skolen å opptre i samsvar med vanlig skikk og bruk.

Skoleier, skolens ledelse og russen drøfter i hvilken grad den økende kommersialiseringen kan reduseres.

RUSS:</B> Russen sover lite, fester mye og forstyrrer mange. Det vil departementet gjøre noe med.
Hele Norges coronakart