DREPT: Her er Martine Vik Magnussen (t.h.) sammen med venninnene Henriette Martens (22) (t.v.) og Henriette Marie Hansson (22) jula 2007. Foto: Privat
DREPT: Her er Martine Vik Magnussen (t.h.) sammen med venninnene Henriette Martens (22) (t.v.) og Henriette Marie Hansson (22) jula 2007. Foto: PrivatVis mer

Vil ha spesialutsending i Martine-saken

Skal bare jobbe med drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Martine Vik Magnussens venner og familie vil ha en spesialutsending til Jemen, som kun skal jobbe med å løse drapssaken.

To av Martines venninner og Arne Elias Corneliussen, talsmann for Martines far, hadde fredag et mÃte med Utenriksdepartementet, melder VG Nett.

- Jeg kom med en sterk oppfordring til UD om å utnevne en spesialutsending som kun skal ha fokus på å jobbe for en løsning i Martine-saken. Andre land, for eksempel USA, har brukt denne metoden før, sier Corneliussen.

Corneliussen nevner som eksempel president Bill Clintons tur til Nord-Korea for å få løslatt to amerikanske journalister.

- Norge har aldri tidligere benyttet spesialutsendinger. UD kunne ikke svare oss på stående fot, men ville ta forslaget til etterretning, sier Martines venninne Hedda Homme, som også deltok på møtet.

Både UD og Martines pårørende jobber nå for en frivillig utlevering av Farouk Abdulhak, som er den eneste mistenkte i drapssaken, og som trolig skjuler seg i hjemlandet Jemen. Landet har ikke utvekslingsavtale med verken Norge eller Storbritannia. (©NTB)