DØDSSTJERNE: Star Wars-tilhengere vil bygge en ekte dødsstjerne for å styrke vår planets forsvar.  Foto: Lucasfilm Ltd. & TM.
DØDSSTJERNE: Star Wars-tilhengere vil bygge en ekte dødsstjerne for å styrke vår planets forsvar. Foto: Lucasfilm Ltd. & TM.Vis mer

Vil ha Star Wars-stjerne i verdensrommet

Dødsstjernen har en prislapp på 850 000 000 000 000 000 dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Star Wars-elskere har kommet med et forslag for å få oppfylt sin aller våteste drøm, nemlig å bygge en ekte dødsstjerne som skal sveve i verdensrommet. Derfra kan mennesker bo og håndtere gigantiske lasere som kan utslette en hel galakse, gjerne iført kreative drakter.

Star Wars-fans har på én måned samlet mer enn 25 000 underskifter for å få bygget dødsstjernen i ekte Star Wars-stil.

- Å bygge en dødsstjerne er bortkastet penger. Det er ikke regjeringens politikk å utslette vår planet og vi har allerede tilgang til romstasjoner, sier Paul Shawcross, sjef for romforskning ved Det hvite hus, i et offisielt svar.

Underskrifskampanje Star Wars-tilhengerne har krav på et offentlig svar fra Det hvite hus på grunn av reglene i programmet «We the people». Der kan vanlige internettbrukere komme med krav på et svar hvis de samler nok underskifter.

Tusenvis har skrevet under på at dødsstjernen skal bygges i 2016, ifølge BBC. «Ved å fokusere våre forsvarsressurser på en romplattform og et våpensystem slik som på Star Wars' dødsstjerne, kan regjeringen skape arbeidsplasser innen konstruksjon, ingeniørarbeid, romfart og mer. Det vil styrke vårt nasjonale forsvar», heter det underskrifskampanjen.

Star Wars-style Dødssjerne-forslaget er inspirert av en fiktiv romstasjon og supervåpen fra Star Wars-filmene og skal ha en størrelse på 120 kilometer i diameter. I den virkelige verden vil stjernen ha en prislapp på svimlende 850 000 000 000 000 000 dollar.

- Vi jobber hardt med å redusere kostnader, ikke øke dem, er noe av uttalelsene fra Det hvite hus.

Det offisielle svaret fra Det hvite hus pressiserer at det allerede er en stasjon som svever i verdensrommet som blant annet forsker på hvordan mennesker kan oppholde seg utenfor vår planet i lengre perioder. Stasjonen har seks astronauter som lever og jobber der akkurat nå.

- Vi lever i fremtiden! Nyt det, skriver Shawcross.

Twitter-storm «Ingen dødsstjerne? Det er greit. Vi har en banestasjon, en laserbasert rover på Mars og mye mer», er en av Twitter-meldingene til den offisielle NASA-kontoen.

Like etterpå responderte Twitter-kontoen til dødsstjerne-kampanjen: «Helt til dere slår sammen laseren og romstasjonen og begynner å sprenge planeter, har dere gjort nok forskning». Twitterkontoen har over 200 000 følgere og har over 4000 innlegg.