Eks-ordfører:

Vil ha Stoltenberg som Ap-leder

- Det er på tide å ta fatt på den egentlige jobben din igjen, skriver tidligere Tromsø-ordfører.

ØNSKES TILBAKE: Herman Kristoffersen, tidligere ordfører i Tromsø, ber Jens Stoltenberg ta fatt på jobben som Ap-leder. Foto: NTB / POOL / AFP
ØNSKES TILBAKE: Herman Kristoffersen, tidligere ordfører i Tromsø, ber Jens Stoltenberg ta fatt på jobben som Ap-leder. Foto: NTB / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) ber NATO-sjef Jens Stoltenberg komme hjem til Norge og ta over lederposisjonen i Arbeiderpartiet.

Det skriver han i et debattinnlegg hos iTromsø, under tittelen «Kom hjem igjen, Jens. Det er nok nå.»

- Permisjonstida er gått ut. Våpnene må legges på hylla og skrivebordet venter på deg her hjemme. Det er på tide å ta fatt på den egentlige jobben din igjen. Partiet du forlot sliter nemlig stygt i ditt fravær, skriver Kristoffersen i innlegget.

Kristoffersen var ordfører i Tromsø kommune fra 1999 til 2007.

KONGRESSEN: En video som florerer på nett viser en kvinne med rosa lue stikke hodet gjennom det knuste vinduet i Kongressen. Her forteller hun det som angivelig er veien inntrengerne burde gå. Kvinnen blir omtalt som «The Bullhorn Lady». Video: @jleequinn (Twitter). Vis mer

Falt under tjuetallet

Bakgrunnen er blant annet den siste tidas politiske meningsmålinger, hvor Ap har gjort det svært dårlig.

Fredag kom nye tall fra InFact, i en undersøkelse gjort for Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys og Trønder-Avisa. Der falt Arbeiderpartiet under tjuetallet og havnet på 18,4 prosent.

- Dette er ei skikkelig drittmåling. Det tar tid å få tilliten tilbake når den er mistet, og vi har en stor jobb å gjøre, sa Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Nettavisen.

ROMANTISK: Da Jennifer Lee Koss møtte sin fremtidige ektemann, Johann Olav Koss, skjønte hun raskt at det var noe spesielt ved ham. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Tredje gang på fem dager

Det er den tredje målingen under tjuetallet for Ap på under ei uke. Onsdag fikk partiet 19 prosent i en måling for Dagsavisen, FriFagbevegelse og Avisenes Nyhetsbyrå. Sist helg vakte det oppsikt da partiet fikk bare 17,5 prosent på Nationen og Klassekampens måling.

Valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning sa til FriFagbevegelse at målingen onsdag virkelig er krise for Ap.

- Ap lå også lavt på begynnelsen av 2000-tallet, men det var etter å ha vært i posisjon. At partiet sliter slik i opposisjon, framstår som en enda større krise.

- Lita taleføre folk

- Jeg skal ikke fortelle deg hvordan det går med det gamle partiet du sikkert er medlem av ennå. Dere er på en måte det samme for mange av velgerne, skriver Kristoffersen i debattinnlegget.

Han skriver at partiet «har lite taleføre folk for tiden».

- Det kommer etter at MeToo-kampanjen har rensket medlemslistene for gode ministeremner, skriver den tidligere ordføreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer