Eks-ordfører:

Vil ha Stoltenberg som Ap-leder

- Det er på tide å ta fatt på den egentlige jobben din igjen, skriver tidligere Tromsø-ordfører.

ØNSKES TILBAKE: Herman Kristoffersen, tidligere ordfører i Tromsø, ber Jens Stoltenberg ta fatt på jobben som Ap-leder. Foto: NTB / POOL / AFP
ØNSKES TILBAKE: Herman Kristoffersen, tidligere ordfører i Tromsø, ber Jens Stoltenberg ta fatt på jobben som Ap-leder. Foto: NTB / POOL / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) ber NATO-sjef Jens Stoltenberg komme hjem til Norge og ta over lederposisjonen i Arbeiderpartiet.

Det skriver han i et debattinnlegg hos iTromsø, under tittelen «Kom hjem igjen, Jens. Det er nok nå.»

- Permisjonstida er gått ut. Våpnene må legges på hylla og skrivebordet venter på deg her hjemme. Det er på tide å ta fatt på den egentlige jobben din igjen. Partiet du forlot sliter nemlig stygt i ditt fravær, skriver Kristoffersen i innlegget.

Kristoffersen var ordfører i Tromsø kommune fra 1999 til 2007.

Falt under tjuetallet

Bakgrunnen er blant annet den siste tidas politiske meningsmålinger, hvor Ap har gjort det svært dårlig.

Fredag kom nye tall fra InFact, i en undersøkelse gjort for Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys og Trønder-Avisa. Der falt Arbeiderpartiet under tjuetallet og havnet på 18,4 prosent.

- Dette er ei skikkelig drittmåling. Det tar tid å få tilliten tilbake når den er mistet, og vi har en stor jobb å gjøre, sa Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Nettavisen.

Tredje gang på fem dager

Det er den tredje målingen under tjuetallet for Ap på under ei uke. Onsdag fikk partiet 19 prosent i en måling for Dagsavisen, FriFagbevegelse og Avisenes Nyhetsbyrå. Sist helg vakte det oppsikt da partiet fikk bare 17,5 prosent på Nationen og Klassekampens måling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer