Vil ha Stoltenberg

Et klart flertall i befolkningen mener Jens Stoltenberg bør bli leder for Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Også flertallet av Ap-velgerne mener Stoltenberg bør overta ledervervet. Det viser en meningsmåling utført av Norsk Gallup for TV 2 i kveld.

Bare 16 prosent av befolkningen synes Thorbjørn Jagland bør fortsette som partileder. 50 prosent mener Jens Stoltenberg bør overta vervet, 20 prosent vil ikke ha noen av dem, og 14 prosent har ingen mening om saken.

Blant Arbeiderpartiets egne sympatisører er det enda flere som vil ha Jens Stoltenberg som partileder, hele 63 prosent, mens 19 prosent mener Jagland bør fortsette.

Bør bestemme selv

Det var 10. februar i fjor at Thorbjørn Jagland trakk seg som Aps statsministerkandidat, til fordel for Jens Stoltenberg. Thorbjørn Jagland fortsatte som partileder, mens Jens Stoltenberg ble statsminister og nå parlamentarisk leder på Stortinget.

Siden da har det flere ganger blitt stilt kritiske spørsmål om delingen av lederskapet i partiet er fornuftig. Denne debatten ble aktualisert etter d et katastrofalt dårlige valget i høst.

Stortingsrepresentant og tidligere landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen sier til NRK at Jens Stoltenberg bør bli den neste partilederen i Ap når Thorbjørn Jagland går av. Men han sier Jagland selv bør bestemme når dette skal skje.

Savner enhet

Bjarne Håkon Hanssen mener Arbeiderpartiet sliter med å få fram et enhetlig budskap så lenge det har to lederskikkelser: En partileder og en statsministerkandidat. Han mener ledelsen bør samles på en hånd, og at Jens Stoltenberg derfor bør bli både partileder og statsministerkandidat når Jagland går av.

I går gjorde Thorbjørn Jagland det klart at det ikke er sikkert at han vil ta gjenvalg som leder i Arbeiderpartiet.

(NTB)

JENS FORAN THORBJØRN: Halvparten av alle nordmenn vil ha Jens Stoltenberg som partileder. Thorbjørn Jagland får bare støtte fra 16 prosent av befolkningen. Dette bildet er tatt under APs landsstyremøte i september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer