Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha store endringer i asylordningen

I stedet for å søke asyl i Norge, skal flyktninger bosettes på mottak nær der de kommer fra, mener Oslo Frp.

ASYLOMVELTNING: Frp i Oslo, med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde i spissen, kommer til Frp's landsmøte med et forslag om å legge ned dagens asylordning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ASYLOMVELTNING: Frp i Oslo, med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde i spissen, kommer til Frp's landsmøte med et forslag om å legge ned dagens asylordning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Fremskrittspartiet samler troppene til landsmøte i slutten av måneden, ligger et forslag på bordet om å avvikle dagens asylordning.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener at i stedet for at flyktninger må komme til Norge for å søke asyl, skal de bosettes på asylmottak i det mest stabile området i nærheten av stedet de kommer fra, skriver Dagsavisen.

Tybring-Gjedde ønsker at Frp skal stille som ultimatum overfor Høyre at asylordningen skal endres.

- Det bør ikke være noen tvil hos Høyre om at dette er noe vi prioriteter høyt, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Forslaget som han sammen med Oslo Frp legger fram, innebærer at asylsøknader skal behandles av Utlendingsdirektoratet slik som i dag. Men først hvis søknaden innvilges, kan flyktningen fraktes til Norge.

- Vi skal selvfølgelig finansiere opphold og beskyttelse. Landene som tar imot disse asylsøkerne, vil få øremerkede midler fra bistandsbudsjettet, sier han.

Høyres nestleder Bent Høie avviser forslaget kategorisk.

- Det vil bryte med internasjonale regler. Dermed er dette noe Høyre ikke vil støtte, sier Høie.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere forslaget før det skal behandles på landsmøtet, men sier til Dagsavisen at innvandring- og asylpolitikk er et område der Frp forventer gjennomslag hvis det skulle bli regjeringsforhandlinger.

(NTB)