Vil ha store endringer i asylordningen

I stedet for å søke asyl i Norge, skal flyktninger bosettes på mottak nær der de kommer fra, mener Oslo Frp.

ASYLOMVELTNING: Frp i Oslo, med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde i spissen, kommer til Frp's landsmøte med et forslag om å legge ned dagens asylordning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ASYLOMVELTNING: Frp i Oslo, med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde i spissen, kommer til Frp's landsmøte med et forslag om å legge ned dagens asylordning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når Fremskrittspartiet samler troppene til landsmøte i slutten av måneden, ligger et forslag på bordet om å avvikle dagens asylordning.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener at i stedet for at flyktninger må komme til Norge for å søke asyl, skal de bosettes på asylmottak i det mest stabile området i nærheten av stedet de kommer fra, skriver Dagsavisen.

Tybring-Gjedde ønsker at Frp skal stille som ultimatum overfor Høyre at asylordningen skal endres.

- Det bør ikke være noen tvil hos Høyre om at dette er noe vi prioriteter høyt, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Forslaget som han sammen med Oslo Frp legger fram, innebærer at asylsøknader skal behandles av Utlendingsdirektoratet slik som i dag. Men først hvis søknaden innvilges, kan flyktningen fraktes til Norge.

- Vi skal selvfølgelig finansiere opphold og beskyttelse. Landene som tar imot disse asylsøkerne, vil få øremerkede midler fra bistandsbudsjettet, sier han.

Høyres nestleder Bent Høie avviser forslaget kategorisk.

- Det vil bryte med internasjonale regler. Dermed er dette noe Høyre ikke vil støtte, sier Høie.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere forslaget før det skal behandles på landsmøtet, men sier til Dagsavisen at innvandring- og asylpolitikk er et område der Frp forventer gjennomslag hvis det skulle bli regjeringsforhandlinger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer