Corona:

Vil ha store lettelser før helga

Rakkestad kommune håper på betydelige lettelser i smitteverntiltak allerede før helga. Mens Ås kommune er åpne for lettelser i skjenkereglene.

LETTELSER: Rakkestad kommune håper på betydelige lettelser før helga. Foto: Rakkestad kommune
LETTELSER: Rakkestad kommune håper på betydelige lettelser før helga. Foto: Rakkestad kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordfører Ola Nordal (Ap) i Ås kommune opplyser til Dagbladet at han forventer en ny beslutning fra regjeringen om tiltaksnivået i kommunene i Viken torsdag ettermiddag. Nordal håper på lettelser for Ås kommune.

Ås og Rakkestad er de eneste kommunene i fylket som oppgir at de har kontroll på smittespredningen, men likevel er underlagt tiltaksnivå 5A, som er regjeringens strengeste tiltaksnivå.

- Vi bør fortsatt ha strenge smitteverntiltak, men ikke på langt nær så strenge som vi har nå, sier Nordal til Dagbladet og fortsetter:

Mobilitet

- Det viktigste for oss på nåværende tidspunkt, er å ha et tiltaksnivå som samsvarer med tiltaksnivået som nabokommunene våre har. Det har vært en veldig uheldig ordning i forbindelse med dette i de to foregående ukene, og det ulike tiltaksnivået har ført til økt mobilitet i lokalsamfunnet.

- På hvilken måte da?

- Folk har reist til butikker i nabokommunene i stedet ettersom det er åpent der. For vår del gjelder dette først og fremst Vestby og Frogn, men man bør også tilstrebe å ha samme tiltaksnivå i Nordre Follo, sier Nordal som opplyser at han har informert myndighetene om dette, og at han opplever at de er lydhøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer