Vil ha større flyplass i tilfelle Obama-besøk

Kenya gjør seg klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyanske folkevalgte foreslår å utvide flyplassen nær hjemlandsbyen til Barack Obamas far, for å kunne ta imot Air Force One når den tid kommer.

Obamas far ble født i landsbyen Kogelo, rundt 60 kilometer fra den kenyanske havnebyen Kisumu ved Victoriasjøen. Bestemoren Sarah Obama bor der fortsatt.

Selv om Obama aldri har bodd i Kenya og bare har besøkt bestemoren en håndfull ganger, har han for lengst sikret seg status som folkehelt i det østafrikanske landet.

De folkevalgte fra Nyanza-provinsen er overbevist om at han vinner valget i november, og de er like sikre på at han som president kommer til å besøke Kenya, skriver avisen The Nairobi Star.

Nå foreslår de derfor at flyplassen i Kisumu, som i dag består av en liten bygning og en humpete flystripe, straks blir utvidet og oppgradert, slik at den kan ta imot den amerikanske presidentens ombygde Boeing 747-fly, bedre kjent som Air Force One.

NTB

AIR FORCE ONE: Er presidentens eget fly. Her vinker George W. Bush Jr. farvel før han drar på nye oppdrag. Foto: Scanpix
AIR FORCE ONE: Er presidentens eget fly. Her vinker George W. Bush Jr. farvel før han drar på nye oppdrag. Foto: Scanpix Vis mer