Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha strengere overgrepsstraffer

En enstemmig justiskomite har bedt om skjerpede straffer for seksuelle forbrytelser. - Nå er det på tide at disse signalene reflekteres i domstolene, sier komiteens leder Kristin Krohn Devold (H) til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen som er pågrepet for seksuelle overgrep mot barn i Thailand er tidligere dømt til ett år og åtte måneders fengsel for overgrep mot fire gutter i Norge - en straff han ikke har sonet. I Thailand kan han risikere 20 års fengsel.

  - Nordmannen bør ikke utleveres til Norge, sier sekretær i justiskomiteen Jan Simonsen (Frp) til NTB.

Strengere

Simonsen mener at mannen bør sone en eventuell straff i Thailand før han utleveres til Norge for å sone straffen han er idømt her.

  - Det er håp om at han vil få vesentlig strengere straff i Thailand enn i Norge, sier Simonsen.

 Han viser til at strafferammen i Thailand er på 20 år, og at soningsforholdene der er verre enn i Norge.

  - Det er en straff jeg mener er mer rimelig i forhold til de overgrepene han har begått, sier han.

Gjentatte overgrep

Simonsen er også tilhenger av å heve strafferammen i Norge, og mener ett år og åtte måneder er for lite for en som har begått gjentatte overgrep.

  - Reaksjonen i Norge burde vært en fire ganger så lang straff. Deretter kunne han fått tilbud om å slippe ut mot frivillig behandling med kjemisk kastrering, sier Simonsen.

  Simonsen stusser over at den overgrepsdømte mannen i det hele tatt kom seg ut av landet, og mener det burde vært en selvfølge at passet hans ble beslaglagt.

 Han går også inn for at pedofile overgripere kan tas i forvaring mens de venter på å sone dommen.

- Politisk vilje

Kristin Krohn Devold sier det er politisk vilje til å være med på en lovgivning som i større grad kan bekjempe pedofile.

  - Vi tar gjerne imot konkrete henvendelser fra Kripos om hvilke virkemidler de trenger. Kripos står høyt oppe på komiteens liste over snarlige kontaktmøter, sier Krohn Devold.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!