Reagerer på a-krimavsløring i Dagbladet:

Vil ha strengere straff mot arbeidskrim

Frp vil ha sviende fengselsstraffer og økt kontroll. Ap vil ha svarteliste - i kampen mot arbeidskriminalitet.

VIL HA STRENGERE STRAFF: - Nå har vi økt strafferammene for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Det er kanskje på tide å gjøre det samme for alle typer arbeidskriminalitet, sier Erlend Wiborg (Frp), leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité. Foto: Henning Lillegård
VIL HA STRENGERE STRAFF: - Nå har vi økt strafferammene for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Det er kanskje på tide å gjøre det samme for alle typer arbeidskriminalitet, sier Erlend Wiborg (Frp), leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité reagerer sterkt på Dagbladets oppslag om lønns- og arbeidsforhold på Andenes Fiskemottak. Han vil ikke gå inn i den konkrete saken, men uttaler seg generelt.

- Vi kan ikke forsvare at folk utnyttes grovt på norske arbeidsplasser. Situasjonen er ille for dem som jobber for useriøse firmaer. Mange av arbeiderne kjenner ikke engang sine egne rettigheter, sier Erlend Wiborg (Frp).

Han mener norske arbeidsliv i hovedsak er preget av ordnede forhold.

- Problemet er at de useriøse ødelegge for dem som følger lover og regler. De sistnevnte taper i konkurransen, og samfunnet taper penger, sier Wiborg.

Liten risiko

Wiborg mener samfunnet må ta i bruk hardere lut for å stoppe arbeidskriminaliteten.

- Slik det er i dag kan aktørene bli tatt, men de risikerer lite. Nå har vi økt strafferammene for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Det er kanskje på tide å gjøre det samme for alle typer arbeidskriminalitet.

Han tror man i større grad må følge sakene inn for retten, og sette eksempler med harde fengselsstraffer istedenfor bøter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer