PENGER: Nestleder i stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen «Scandinavian Star» vil ha etterforskning av notater der det fremkommer et pengebeløp i tilknytning til den norske påtaleansvarlige. Foto: Eivind Pedersen
PENGER: Nestleder i stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen «Scandinavian Star» vil ha etterforskning av notater der det fremkommer et pengebeløp i tilknytning til den norske påtaleansvarlige. Foto: Eivind PedersenVis mer

- Vil ha svar om mystiske pengebeløp

Ekspertpanelet vil ha undersøkt tre forskjellige pengebeløp til enkeltpersoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Dette er summene de vil ha gransket:

• 870 000 kroner til den norske påtaleansvarlige.
• To millioner danske kroner til en forsikringsagent.
• 800 000 danske kroner til maskinsjefen på «Scandinavian Star».

Anmeldes Anmeldelsen av den påtaleansvarlige for den norske delen av etterforskningen av katastrofebrannene på «Scandinavian Star», vil også inneholde opplysninger om et mystisk pengebeløp på 870 000 kroner.

- Jeg har aldri fått dette beløpet. Det er helt vanvittig og tullete. Hvis noen har skrevet med hånd ett eller annet sted at jeg har fått 870 000 kroner, så har jeg ingen kommentarer til det, sier Nicolai Bjønnes til Dagbladet.

Da ekspertpanelet i stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen på «Scandinavian Star» i dag presenterte sine funn og påstander, fortalte nestleder Terje Bergsvåg at navnet til politiadvokat Nicolai Bjønnes fremkommer på et håndskrevet notat fra en amerikansk advokat.

Gambling Advokaten var far til sangerinnen i orkesteret som spilte på «Scandinavian Star». Hun omkom i brannen. Bergsvåg fortalte at faren i ettertid har ofret all sin tid på å undersøke forhold rundt «Scandinavian Star».

Bergsvåg refererte til notatet, som også inneholder opplysninger om personer i miljøet rundt rederiene som har vært inne i bildet. Her fremgår blant annet opplysninger om gamblingvirksomhet og andre forhold.

Bergsvåg fortalte at navnet til den norske påtaleansvarlige dukker opp i notatet, sammen med hans tittel og telefonnummer.

NOTATET: Dette dokumentet ble lagt fram i dag.
NOTATET: Dette dokumentet ble lagt fram i dag. Vis mer

-Det står angitt 870 000 kroner for «support». I tillegg er det angitt «6,5», noe som er identisk med dollarkursen i april 1990. Dette er omstendigheter som vil ønsker etterforsket i forbindelse med vår anmeldelse, sier Bergsvåg.

Uklart I notatet fremkommer navnet til Bjønnes på den ene linjen, mens pengebeløpet er angitt på neste linje - sammen med anførslen «Norwegian law» og «support».

-Vi vet ikke om han har mottatt noe irregulært, men ønsker at dette skal etterforskes og avklares, sier Bergsvåg.

UNDERSØKES: Advokat Nicolai Bjønnes var politiadvokat og påtaleansvarlig for Oslo-politiets etterforskning av "Scandinavian Star".
Foto: Mette Møller
UNDERSØKES: Advokat Nicolai Bjønnes var politiadvokat og påtaleansvarlig for Oslo-politiets etterforskning av "Scandinavian Star". Foto: Mette Møller Vis mer