Vil ha svar om omdiskutert UD-melding

Martine Vik Magnussens far ble opprørt etter en mobilsvarbeskjed fra familiens kontakt hos UD. Nå vil Frp ha svar.

VIL HA SVAR: Morten Høglund (Frp) skal spørre UD hva som ligger bak en uttalelse fra Tarjei Skirbekk, familiekontakt i Martine-saken. Foto: Aleksander Nordahl/Dagbladet
VIL HA SVAR: Morten Høglund (Frp) skal spørre UD hva som ligger bak en uttalelse fra Tarjei Skirbekk, familiekontakt i Martine-saken. Foto: Aleksander Nordahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev på lørdag om en ordveksling mellom Odd-Petter Magnussen og Magnussen-familiens kontakt hos Utenriksdepartementet, Tarjei Skirbekk.

25. august, etter at Magnussen hadde purret på UD om Martine-saken, la Skirbekk igjen en melding på Magnussens mobilsvar:

«(...) Du som selv har mistet noen burde bedre enn de fleste vite hva slags smule krevende situasjon vi har hatt her etter hendelsene tidligere i sommer. Jeg synes du viser svært lite fingerspitzgefühl (...)», sa Skirbekk blant annet.

Han fulgte opp på telefon:

«(...) Jeg skulle kanskje ikke si dette, men vil du skal være klar over èn ting: i departmentet er det to holdninger - en som går på at vi skal arbeide med saker som angår levende mennesker, og en som vil at vi skal arbeide med døde mennesker. (...)»

Vil ha svar Nå vil Frp's utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund, som også sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, be om en formell avklaring fra UD om hva dette utsagnet betyr.

- Jeg vil be om en formell avklaring om hva det betyr at det er to holdninger, som gjelder jobbing med saker som angår levende og døde mennesker, sier Høglund til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer