Vil ha tak i Rema 1000-vaskerne

Bobestyrer Erik Råd Herlofsen frykter underslag og lovbrudd hos Tveita Renhold.

FÅR IKKE TAK I EIEREN: - Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier bobestyrer Erik Råd Herlofsen til Dagbladet. Foto: AINA JOHNSEN RØNNING/ADVOKATBLADET.
FÅR IKKE TAK I EIEREN: - Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier bobestyrer Erik Råd Herlofsen til Dagbladet. Foto: AINA JOHNSEN RØNNING/ADVOKATBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet om Sharma Maneswori (35), som vasket i Rema 1000-butikk og Rimi uten å få betalt.

Nå bekrefter selskapet at Maneswori ikke er alene, og at flere av de nærmere 30 ansatte som har jobbet for de 22 Rema 1000-butikker har jobbet for ulovlig lav lønn. Rema 1000 sier de er «ført bak lyset».

Renholdsselskapet Maneswori jobbet for, Tveita Renhold, er nå slått konkurs, og advokat Erik Råd Herlofsen er oppnevnt som bobestyrer.

Får ikke tak i eieren - Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier Herlofsen til Dagbladet.

Advokaten forteller at de også behandlet konkursen til Elegance Renhold, som Yogathas Rasmanikcam (43) drev og eide. Overfor Dagbladet bekrefter Rasmanikcam at han også har drevet Tveita Renhold, som står oppført på Rasmanikcams kone. Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med kona.  

Frykter lovbrudd - Vårt kontor behandlet også konkursen i Elegance Renhold som medførte politianmeldelse og konkurskarantene. Dersom det er samme ledelse som fortsatt driver virksomheten, og som kun benytter familiemedlemmer som «stråmenn», er dette alvorlige brudd på regelverket, sier Herlofsen, som mener det grunn til å tro at det også foreligger brudd på en rekke skatte- og regnskapsregler.

- Jeg frykter at det kan foreligge unndragelse av selskaps verdier, sier Herlofsen, som nå ønsker å komme i kontakt med ansatte i Tveita Renhold.

STOLTE PÅ SJEFEN: - Jeg var naiv. Jeg stolte på ham. Men jeg trodde aldri han kom til å lure meg for alle pengene, sier nepalske Sharma Maneswori (35). Siden september har hun vært ansatt i Tveita Renhold og vasket for blant annet Rimi på Haugerud og ved Rema 1000-butikken i Universitetsgata i Oslo. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
STOLTE PÅ SJEFEN: - Jeg var naiv. Jeg stolte på ham. Men jeg trodde aldri han kom til å lure meg for alle pengene, sier nepalske Sharma Maneswori (35). Siden september har hun vært ansatt i Tveita Renhold og vasket for blant annet Rimi på Haugerud og ved Rema 1000-butikken i Universitetsgata i Oslo. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

Herlofsen forteller at de har sendt oppsigelser til de ansatte som de har funnet gjennom arbeidstakerregisteret. Han håper de vil møte opp på advokatkontoret 11. oktober for å bli orientert om rettigheter og Nav lønnsgaranti.

Useriøse aktører - Basert på de opplysninger som fremkommer blant annet i Dagbladets reportasje og vår egen erfaring fra bransjen og de involverte personer, er det nærliggende å anta at både påtale- og skattemyndigheter vil bli involvert, sier Herlofsen. Han mener vaskebransjen sliter med mange useriøse aktører.

- Vi ser dessverre at det innen vaskebransjen er flere useriøse aktører som unnlater å betale lønn, skatt og avgifter og spekulerer i en konkurs, for deretter kort tid etter å oppstå med nye selskapsnavn som fortsetter på samme måten. Dette er et stort samfunnsproblem og en utfordring for seriøse aktører og jeg vil anbefale oppdragsgivere å undersøke bedre hvem de inngår vaskeavtaler med, sier Herlofsen.

BETALTE IKKE: Nå bekrefter også Yogathas Rasmanikcam (43) fra Tveita Renhold at Maneswori ikke hadde fått betalt, men han sier dette skyldtes at Maneswori ikke har levert inn skattekort. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
BETALTE IKKE: Nå bekrefter også Yogathas Rasmanikcam (43) fra Tveita Renhold at Maneswori ikke hadde fått betalt, men han sier dette skyldtes at Maneswori ikke har levert inn skattekort. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer