Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha ti års fengsel for Putin-kritikeren Navalnyj

Også broren siktet.

OPPOSISJONSLEDER Alexej Navalnyj er en av opposisjonens frontfigurer i Russland. Foto: Dmitry Lovetsky/Ap/Scanpix
OPPOSISJONSLEDER Alexej Navalnyj er en av opposisjonens frontfigurer i Russland. Foto: Dmitry Lovetsky/Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren i domstolen i Moskva sa seg enig i påtalemaktens begjæring om å utvide regimekritikerens husarrest med en måned når den går ut 15. januar.

Navalnyj smilte ironisk da kjennelsen ble lest opp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Han står også tiltalt for hvitvasking og underslag av 30 millioner rubler fra to selskaper, blant dem den franske kosmetikkprodusenten Yves Rocher.

Fredag ba påtalemyndigheten om at han blir dømt til ti års fengsel i saken. For broren Oleg Navalnyj, som også er tiltalt, la aktor ned påstand om åtte år i fengsel.

Aleksej Navalnyj soner for tiden en fem års betinget fengselsdom etter å ha blitt dømt for å ha underslått 16 millioner rubler.

Opposisjonspolitikeren hevder selv prosessene mot ham er politisk motiverte.

Navalnyj har i flere år vært en skarp kritiker av president Vladimir Putin. Bloggeren og korrupsjonsjegeren ble for alvor kjent da han ledet massedemonstrasjonene i Russland i 2011 og 2012.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media