NY LØSNING: - Jeg håper vi om en uke eller to kan fremme et forslag om meldepliktordning for bystyret. Det betyr at alle tiggere må ha løyve fra politiet, sier byrådsleder Røsland. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
NY LØSNING: - Jeg håper vi om en uke eller to kan fremme et forslag om meldepliktordning for bystyret. Det betyr at alle tiggere må ha løyve fra politiet, sier byrådsleder Røsland. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Vil ha tiggerlisens i Oslo

Byrådsleder Stian Berger Røsland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Høyre i Oslo vil ikke at hvem som helst skal få tigge i hovedstaden. Byrådslederen vil innføre meldeplikt for tiggerne fra i sommer.

I Bergen er det allerede innført en lignende ordning, og siden har også Bærum fulgt etter. Nå håper byrådsleder Stian Berger Røsland (H) at det samme kan skje i hovedstaden.

- Jeg håper vi om en uke eller to kan fremme et forslag om meldepliktordning for bystyret. Det betyr at alle tiggere må ha løyve fra politiet, sier byrådslederen til Aften.

- Det vil være et lite bidrag som gjør det vanskeligere å organisere og lokke personer til Oslo for å tigge, legger han til.

De øvrige partiene i byrådet understreker at det lenge er blitt arbeidet for å finne ut hva som skal gjøres med tiggingen, men at forslaget fra Høyre må behandles grundig.

(NTB)