Nye tiltak fra regjeringen

Vil ha tilbake meteren

Fagmiljøet er glade for regjeringens nye tiltak, men mener det er for lite og seint.

OVERBELASTET: Landets intensivavdelinger er overbelastet på grunn av det høye smittetrykket. Her fra Ullevål. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OVERBELASTET: Landets intensivavdelinger er overbelastet på grunn av det høye smittetrykket. Her fra Ullevål. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag innførte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og regjeringen det mange mener er etterlengtede regler og anbefalinger i forbindelse med den kraftig økende coronasmitten i samfunnet.

Reglene Støre presenterte, omhandler isolasjon og karantene dersom man er nærkontakt eller smittet med corona. Anbefalingene går blant annet på mer utstrakt munnbindbruk.

En nedstenging er ikke aktuell nå. Regjeringen erkjenner isteden at vi må leve med smitten i lang tid framover, og setter sin lit til vaksinering som hovedredskapet i kampen mot pandemien.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen

- Lovlig seint

Helsevesenet og sykehus i landet har de siste ukene varslet sprengt kapasitet og ønsket seg strengere tiltak fra regjeringen.

Overlege ved intensinavdelingen på Akershus universitetssykehus (Ahus), Ole Kristian Fossum, uttalte tidligere i november at han var «svært skuffet», over at regjeringen ikke hadde innført nasjonale tiltak.

Han skriver tirsdag i en SMS til Dagbladet at han er veldig glad for nasjonale anbefalinger om munnbind og avstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.