Vil ha tilbake nettspillerne

Norsk Tipping lanserer sitt nye smartkort for internettspill i dag, og regner med å ta tilbake tipperne som benytter seg av utenlandske bookmakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norsk Tippings fravær på nettet har utenlandske tippeselskaper som Centrebet, Unibet, og Oddsalive kapret store deler av spillemarkedet. Tall fra Norsk Tipping anslår at over 600 millioner norske spillekroner forsvinner til disse bookmakerne.

- Vi må ta til motmæle mot denne spillelekkasjen til utlandet, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr.

Nordby jr. regner med at 100 000 av de som i dag bruker utenlandske bookmakere på nettet kommer til å kjøpe det nye smartkortet allerede i år. Rett og slett fordi det er Norsk Tipping som står bak prosjektet.

- Nordmenn har en ryggmargsfølelse at Norsk Tipping er bra, sier Nordby jr. til Dagbladet.no.

Han tror ikke at nettbrukernes uttalte illojalitet kommer til å spille vesentlig inn på antall brukere av Norsk Tippings tilbud. Og i første omgang tror han heller ikke at de som i dag har opparbeidet seg en vane med å gå til kommisjonærene kommer til å kjøpe smartkortet.

- Dette er først og fremst for å gi nettspillerne et tilbud hos oss.

Flere kamper

Dagens oddsprogram fra Norsk Tipping begrenser seg til et visst antall kamper i uka, mens du hos utenlandske bookmakere nærmest har et ubegrenset antall spillmuligheter. Samtidig må Norsk Tipping betale store deler av overskuddet sitt tilbake til norsk idrett og kultur, mens utenlandske selskaper kan bruke disse pengene til å tilby bedre odds.

- Det er en unfair konkurranse, men oddsen varierer ikke så veldig mye. Ofte bare med noen tideler. Likevel må det ligge klart til rette for at vi møter denne konkurransen. Vi skal ikke - og vil ikke - være en søvnig monopolist, sier Nordby jr.

I løpet av et par år kommer tippeselskapet på Hamar til å utvikle nett-tilbudet sitt utover det du kan spille på i butikken. Fram til da må du nøye deg med de samme spillene kommisjonærene tilbyr.

Begrensninger

Foreløpig har Norsk Tipping konsentrert seg mest om å nå folk som bruker pcer og Windows operativsystem. Det vil si at Mac-brukere, og folk som sverger til andre nettlesere enn Explorer ikke kan benytte seg av nett-tilbudet fra Hamar.

Og for å få begynt som nett-spiller i Norge, må du ha en smartkortleser som du får tilsendt sammen med nødvendig programvare når du bestiller smartkortet.

For den enkleste versjonen betaler du 79 kroner i årsavgift. Dette kortet gir deg tilgang til nettspill. Hvis du derimot skulle ønske litt større funksjonalitet med kortet, kan du velge en utvidet versjon med Mastercard. Dette kortet koster 99 kroner i årsavgift, men kan samtidig brukes som et vanlig betalingskort over hele verden.

Men full frihet blir det likevel ikke hos Norsk Tipping. Nettspillene stenges fem minutter før midnatt, og åpner for spill igjen klokken syv om morgenen. Tipping døgnet rundt må du fortsatt gjøre i utlandet.

- Vi ønsker en pen og pyntelig tilnærming til e-handel, sier Nordby jr.

Ikke utlendinger

Og vil du spille hos Norsk Tipping må du være norsk statsborger. Personnummeret ditt må nemlig fylles ut i registreringen.

- Vi ønsker ikke å bevege oss inn på andres marked. Vi vil være lojale overfor reglene som regulerer de nasjonale spillmarkedene i hele Europa. Men den dagen det er fri konkurranse så skal vi være der.

I første omgang tar altså Norsk Tipping sikte på å gjenvinne de norske spillerne tilbake til det hjemlige markedet. Og målet er klart:

- Vi satser på å ta igjen halvparten av markedet, 300 millioner kroner, i løpet av et år, sier Nordby jr. til Dagbladet.no.

Her kan du registrere deg som nett-spiller hos Norsk Tipping.

VIL HA DEG PÅ NETT: Administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., vil ha tilbake norske internettspillere og lanserte i dag sin nye nett-satsing.