Vil ha to i varetekt etter gjengdrapet

Politiet vil i løpet av dagen fremstille to personer etter gjengdrapet i Oslo mandag kveld, bekrefter politiinspektør Reidar Brusgaard ved Oslo politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ligger an til at vi ber om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for begge mennene, sier Brusgaard.

Politiinspektøren legger til at han også kommer til å be om at fengslingsmøtene må gå for lukkede dører. Forhørsretten vil da måtte ta stilling til dette før selve varetektsfremstillingen. Brusgaard sier at han kommer til å føre begge sakene.

I tillegg til de to mennene, er ytterligere seks menn etterlyst, siktet og på frifot. De seks andre mennene som ble pågrepet etter drapet på en 27 år gammel mann på Tøyen mandag kveld, ble løslatt i løpet av tirsdagen.

- Status for disse seks som nå er løslatt, er at tre av dem har gitt forklaringer som langt på vei har ført til at de er sjekket ut av saken, mens tre andre tilhører omgangskrets eller familie av den drepte, sier Reidar Brusgaard.

Ifølge Dagbladet skal minst to av de siktede ha stukket av til utlandet bare få timer etter drapet.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt dette. Politiet sitter med ulike opplysninger, men jeg verken kan eller ønsker å si noe konkret om dette nå, sier politiinspektør Reidar Brusgaard.

(NTB)