Vil ha Tom Cruise som forsvarer

Etterforskerne tror drapssiktede Mijailo Mijailovic prøver å bli erklært sinnsyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den svenske avisa Expressen skal mannen som er mistenkt for drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh ha tilstått drapet overfor flere venner.

Tidligere har det vært kjent at 24-åringen har tilstått drapet for sin mor, men det volder etterforskerne problemer. De kan ikke tvinge moren til å vitne mot sin egen sønn, skriver avisa.

I tillegg er moren nå under psykiatrisk behandling.

Men kilder det svenske nyhetsbyrået TT har vært i kontakt med hevder at 24-åringen har tilstått overfor flere av vennene sine. Politiet jakter nå på disse menneskene for om mulig å stevne dem som vitner i en eventuell rettssak.

Spiller syk

Avhørene av den mistenkte skal ha hatt svært begrenset verdi for politiet. Han framstår ordknapp og arrogant overfor etterforskerne, og en teori er at han spiller for å bli erklært mentalt syk.

Da han ble spurt om hvem han helst ville ha som forsvarsadvokat svarte han at han ville ha Tom Cruise. Han fikk tildelt Peter Althin.

Men Althin er en opptatt mann. Derfor har ikke politiet fått avhørt 24-åringen så mye som de skulle ønske. 24-åringen har krav på å bli avhørt sammen med sin advokat.

- Du kan si at irritasjonen stiger. Det er jo for jævlig mot gutten om det nå skulle vise seg at han var uskyldig, sier en kilde i politiet til TT.

<B>FENGSLET: Mijailo Mijailovic.