Statsministerduell

Vil ha Trygve som statsminister

For første gang har Dagbladet stilt spørsmålet: «Vil du ha Støre eller Vedum som statsminister?» Det er Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum som er velgernes foretrukne kandidat.

FORETRUKKEN KANDIDAT: Et flertall av det norske folk foretrekker Trygve Slagsvold Vedum som statsminister framfor Jonas Gahr Støre (Ap). Her fra stortingsvalget i 2017. Foto: Berit Roald / NTB
FORETRUKKEN KANDIDAT: Et flertall av det norske folk foretrekker Trygve Slagsvold Vedum som statsminister framfor Jonas Gahr Støre (Ap). Her fra stortingsvalget i 2017. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et flertall av det norske folk mener Trygve Slagsvold Vedum er en bedre egnet statsminister i en regjering der både Ap og Sp inngår, enn Jonas Gahr Støre, viser Dagbladets ferske Ipsos-måling.

I befolkningen som helhet mener 47 prosent at Vedum er best egnet, mens 43 prosent mener Arbeiderparti-leder Støre bør være statsminister.

Blant rødgrønne velgere er det imidlertid nærmest dødt løp mellom de to - med en liten fordel for Vedum.

Av velgerne som sier de vil stemme SV, Ap eller Senterpartiet, svarer 49 prosent at Trygve Slagsvold Vedum bør bli statsminister, mens 48 prosent foretrekker Støre.

Pustes i nakken

På Ipsos' oktobermåling er også Arbeiderpartiet og Senterpartiet nesten jevnstore. Senterpartiet måles til 17,8 prosent, mens Arbeiderpartiet er på 19,5.

Bare 1,7 prosentpoeng skiller altså partiene godt under et år før stortingsvalget.

Til sammenlikning fikk Ap 27,4 prosents oppslutning og Sp 10,3 ved forrige stortingsvalg, som også var et skuffende valg for Ap.

- Dette er én måling, det er greit å ta ting litt med ro, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer