Vil ha unge tilbake på skolene før sommeren

Justisminister Monica Mæland, helseminister Bent Høie og kunnskapsminister Guri Melby holder pressekonferanse fra klokka 16 med siste nytt om coronaviruset.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kommer lenge til å leve med følgene av viruset. Ett eksempel på det kom på lørdag, da kulturministeren informerte om at forbudet mot arrangementer som samler over 500 mennesker forlenges til 1. september. Det er samtidig slik at vi mot slutten av denne uka kommer til å informere om forsamlinger under 500, sier Mæland.

Hun understreker at regjeringen er opptatt av å gjennomføre gradvise lettelser, slik at de tydelig kan følge konsekvensene av vedtakene som fattes og forhindre at smitten sprer seg.

- Men målet vårt er tydelig, vi skal tilbake, og det så raskt som mulig.

Tilbake før sommeren

Mandag åpnet skolene for elever i 1. til 4. klasse. Virksomheter med såkalt en-til-en-kontakt kunne også gjenoppta virksomheten. Det gjelder blant annet frisører, hudpleiere og tatovører.

- Det har vært mye alvor på disse pressekonferansene, men i dag smiler jeg fra øre til øre. Det er veldig fint å se 1. til 4. klasse tilbake på skolene. Det betyr at vi sakte, men sikkert tar hverdagen tilbake, sier Melby.

- Det sitter over en halv million elever som venter på at det skal bli deres tur, legger Melby til, og forteller at planen er at alle skal tilbake før sommerferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer