Han er stemplet som PKK-terrorist av tyrkiske myndigheter, men den kurdiske legen Mehmet Sıraç Bilgin har aldri vært medlem av den kurdiske gruppa, ifølge sønnen.
Likevel står hans navn øverst på en ufullstendig liste over de 33 personene Tyrkia vil ha utlevert fra Sverige i bytte mot Nato-medlemskap.
Men Mehmet Sıraç Bilgin kan ikke utleveres, for han er død, og det har han vært siden 2015.
- Jeg ser på det nesten som en ære, sier sønnen Rehber Bilgin til den svenske avisa Expressen.
Blokkerte Nato-prosess
Onsdag 18. mai overleverte Finland og Sverige sine Nato-søknader til forsvarsalliansens generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel. Den høytidelige formaliteten representerte et historisk skifte i sikkerhets- og forsvarsarkitekturen i Europa.
Før Sverige og Finland satte i gang sine søknadsprosesser, antok man at de raskt ville få innvilget medlemskap i forsvarsalliansen.
Den gang ei.

- Begge kan snakke stygt om Europa
For allerede samme dag som Nato mottok søknadene, blokkerte Tyrkia første del av hurtigbehandlingen av søknadene.
I dagene i forveien hadde Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan sagt at de ikke ville godta Nato-søknadene fra Sverige og Finland.
Erdogan har omtalt Sverige og Finland som «frihavner for terrorister», og har langet særlig ut mot Sverige for at de ikke vil utlevere 33 personer Tyrkia mistenker for å være terrorister.
Øverst på lista
På denne lista skal den døde kurdiske legen Mehmet Sıraç Bilgin figurere.
Flere navn fra den angivelige lista er nemlig publisert av det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu, og øverst på lista figurerer altså Bilgin.

Blir ofte ignorert: - Arroganse
I tyrkiske medier beskrives han som en av PKKs europeiske offiserer, men han var aldri tilknyttet PKK, selv om han var engasjert i saken om en egen kurdisk stat, forteller sønnen til Expressen.
Han skal imidlertid ha vært en av grunnleggerne av den tyrkiske greina til Kurdistans demokratisk parti på 1960-tallet.
- For det har han sittet i fengsel og blitt torturert mange ganger, sier sønnen til Expressen.
- Han hadde gapskrattet
I 1987 flyttet Mehmet Sıraç Bilgin til Sverige med familien. Han skal angivelig ha vært utsatt for trusler i Tyrkia.
I Sverige fikk han jobb som røntgenlege på Akademiska sykehus i Uppsala og byttet navn til Sıraç Kekuyon. På fritida brant han for kurdernes sak, og var en ivrig debattant og skribent.

Fnyser av påstanden hans
Så døde han i 2015, og familien reiste til Tyrkia for å løse en rekke spørsmål om arv. Der skal familien ha registrert faren som død.
- Jeg tror de vet at han er død. At han er med på lista er mer som et signal til oss barna at vi også er under oppsikt, sier sønnen Rehber Bilgin.
Til svenske Aftonbladet beskriver han det som absurd og latterlig. Det tror han også faren hans hadde syntes.
- Han hadde nok gapskrattet.