<strong>RENERE BY:</strong> Oslo kommune jobber for å få flere miljøvennlige drosjer.  Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet
RENERE BY: Oslo kommune jobber for å få flere miljøvennlige drosjer. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet Vis mer

Vil ha utslippsfrie drosjer

3.000 drosjer skal erstattes av mer lungevennlige hybridbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Vi arbeider for at samtlige taxier både i Oslo og Akershus konverteres til hybridløsninger innen 2015. Dette vil innebære at taxiene skal ha en elektrisk motor i tillegg til en ordinær motor. På den måten kan taxien benytte diesel på oppdrag utenfor byen og elektrisk motor innenfor byens grenser, opplyser Hans Edvardsen, direktør i Bymiljøetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

3.000 drosjer som kjører på diesel, forurenser luften i Oslo og Akershus. Om tre år kan de være erstattet av mer lungevennlige hybridbiler.

I mange år har dårlig luftkvalitet i Oslo og andre større norske byer vært et voksende problem.

Alarmerende
- Utviklingen i utslippene av spesielt nitrogendioksid er alarmerende i Oslo. Dette skyldes overgangen fra bensin- til dieselbiler, sier Edvardsen.

Hybrid en god løsning
- Rene elbiler vil ikke være noe godt alternativ for taxibransjen. De må også kunne kjøre lengre strekninger. Jeg tror derfor at hybridbiler er en god løsning. Dette vil også bedre økonomien for bransjen, i og med at de får null kroner i utgifter til drivstoff når de kjører i byen, påpeker Edvardsen, som også understreker at kommunen kan stille miljøkrav til dem som vil kjøre drosje i Oslo.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer