Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha vin

Stadig flere nordmenn vil kjøpe vin i butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden i fjor har oppslutningen om en lovendring økt fra 67 til 72 prosent.

Det viser en undersøkelse AC Nielsen har utført på oppdrag fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH). På Østlandet svarer 75 prosent at de ønsker å handle vin i dagligvarebutikk, mens andelen på Sør- og Vestlandet er 68 prosent og i Trøndelag og Nord-Norge 69 prosent, skriver VG Nett.

Direktør Thomas Angell, som har ansvar for dagligvarebransjen i HSH, vil gjerne ha vin i butikkhyllene.

- Vi er fullt klar over at det er politisk motstand mot dette, men vi foreslår en prøveordning. På den måten kan dagligvarehandelen vise at den er i stand til å håndtere denne varen på en like god måte som øl og andre alkoholholdige drikker som selges i dagligvarebutikkene i dag, sier Angell.

Han tror butikksalg av vin kan motvirke grensehandelen, som i undersøkelse viser seg å ha økt i omfang. Totalt svarer 37 prosent at de har handlet vin i Sverige siste år, 21 prosent i Danmark, mens 42 prosent svarer at de har handlet i land utenfor Skandinavia.

901 personer over 18 år har deltatt i undersøkelsen.

(NTB)

<B>VIL DROPPE POLET: Nordmenn flest mener at de er ansvarlige nok til å kunne handle vinen sin i vanlige butikker.