Vil ha voldelige barnevernsbarn på lukket anstalt

- Barneminister Anniken Huitfeldt er for feig, sier Karin Ståhl Woldseth (Frp).

VIL SPERRE VERSTINGENE INNE: Karin Ståhl Woldseth (Frp) vil ha forvaringsanstalter for de tyngste, kriminelle barnevernsbarna. Foto: Lars Eivind Bones
VIL SPERRE VERSTINGENE INNE: Karin Ståhl Woldseth (Frp) vil ha forvaringsanstalter for de tyngste, kriminelle barnevernsbarna. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Flere av ungdommene som før helgen torturerte en 16-åring i to døgn, var på rømmen fra barnevernet. Fylkesmannen i Rogaland refset i går barnevernsinstitusjonene for hyppige rømningsepisoder. Flere fagpersoner har kritisert Norge for å mangle institusjoner tilrettelagt for de mest voldelige barnevernsbarna. Nå varsler Frp sin resept: Lukkede og avlåste forvaringsanstalter for kriminell ungdom mellom 15 og 18 år.

Tvang og trening— På en ungdomsanstalt vil barna slippe å omgås andre voksne fanger, få tvungen undervisning og tilbud om fysisk fostring og behandling for rus og andre problemer, sier Karin Ståhl Woldseth, som representerer Frp på Stortinget og sitter i Familie- og kulturkomiteen.Frp-politikeren etterlyser mer tvang, innlåsing og restriksjoner for barnevernsbarn under femten år.

— I dag er det slik at dersom en ungdom rapper tv-en fra stua i en institusjon, så har ikke de ansatte fullmakt til å gå inn på rommet hans og ta tv-en tilbake. De må vente på politiet. Det er helt ekstremt.

Frp-eren hevder regjeringen er naive og snillistiske i sin streben etter å ta hensyn til «barnas rettigheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer