Vil ha voldelige barnevernsbarn på lukket anstalt

- Barneminister Anniken Huitfeldt er for feig, sier Karin Ståhl Woldseth (Frp).

VIL SPERRE VERSTINGENE INNE: Karin Ståhl Woldseth (Frp) vil ha forvaringsanstalter for de tyngste, kriminelle barnevernsbarna. Foto: Lars Eivind Bones
VIL SPERRE VERSTINGENE INNE: Karin Ståhl Woldseth (Frp) vil ha forvaringsanstalter for de tyngste, kriminelle barnevernsbarna. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Flere av ungdommene som før helgen torturerte en 16-åring i to døgn, var på rømmen fra barnevernet. Fylkesmannen i Rogaland refset i går barnevernsinstitusjonene for hyppige rømningsepisoder. Flere fagpersoner har kritisert Norge for å mangle institusjoner tilrettelagt for de mest voldelige barnevernsbarna. Nå varsler Frp sin resept: Lukkede og avlåste forvaringsanstalter for kriminell ungdom mellom 15 og 18 år.

Tvang og trening— På en ungdomsanstalt vil barna slippe å omgås andre voksne fanger, få tvungen undervisning og tilbud om fysisk fostring og behandling for rus og andre problemer, sier Karin Ståhl Woldseth, som representerer Frp på Stortinget og sitter i Familie- og kulturkomiteen.Frp-politikeren etterlyser mer tvang, innlåsing og restriksjoner for barnevernsbarn under femten år.

— I dag er det slik at dersom en ungdom rapper tv-en fra stua i en institusjon, så har ikke de ansatte fullmakt til å gå inn på rommet hans og ta tv-en tilbake. De må vente på politiet. Det er helt ekstremt.

Frp-eren hevder regjeringen er naive og snillistiske i sin streben etter å ta hensyn til «barnas rettigheter».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.